Екс-голова СБУ не визнав, що захищав Тимошенко?

10 лютого 2013, 20:44
Власник сторінки
TV4 Group journalist
0
246
Екс-голова СБУ не визнав, що захищав Тимошенко?

Аналіз заяв Ігоря Смєшка та інших спецслужбістів з приводу причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня

У нещодавньому інтерв'ю відомому українському телеканалу Ігор Смешко заявив, що не бажає бути ні захисником, ні звинувачувачем Юлії Тимошенко: «...але вона жодного разу не дала відповіді на жодне питання, яке поставили їй правоохоронці».
Крім цього, він стверджував, що інформація про причетність Юлії Тимопіенко до фінансування замаху на Євгена Щербаня була відомою вітчизняним правоохоронцям ще з квітня 2001 року.
Для більшої переконливості І.Смешко пояснив, що участь очолюваного ним Головного управління розвідки Міністерства оборони України у розслідуванні вбивства Євгена Щербаня полягало у забезпеченні контактів Генеральної прокуратури України із спеціальними службами США, допомозі в отриманні інформації про рух фінансових коштів за кордоном.
Усвідомлюючи, що у законослухняного громадянина відразу ж виникне закономірне питання, чому проти Юлії Тимошенко своєчасно не була порушена кримінальна справа, І.Смешко порекомендував звернутися за коментарями до колишнього Голови СБ України Володимира Радченка, що ми й зробили.
Відповідаючи на наші питання, Володимир Іванович підкреслив, що Служба безпеки спільно з Генеральною прокуратурою протягом 1996 - 2001 років провела значну роботу з розслідування вбивства Євгена Щербаня, що дозволило притягнути до кримінальної відповідальності безпосередніх організаторів та виконавців злочину. Тоді ж були отримані відомості про ймовірних замовників цього злочину та вжито оперативно-розшукових заходів з їх перевірки.

Водночас, В.Радченко утримався від коментарів з приводу питання журналіста, чому І.Смешко, який змінив його на посаді Голови СБ України і з 2003 по 2005 рр. керував Службою, виходячи із інтерв'ю, володіючи законними приводами й достатніми підставами для порушення кримінальної справи проти Юлії Тимопіенко за підозрою у фінансуванні послуг кілерів, не забезпечив прийняття такого рішення й не організував її повне та всебічне розслідування.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.