Маркетингова технологія

08 червня 2014, 18:02
Власник сторінки
спортивный журналист
0
20

Українська наука не стоїть на місці, ми крокуємо в ритмі з усім світом, і яскравим підтвердженням цього є процес інтегрування українських технологій до системи технологій світу. Проект НТТТ(Національна мережа трансферів технологій) створено задля об'єднання українських ноу-хау з такими ноу-хау у всьому світі, для пошуку партнерів та вкладників у проекти. НТТТ охоплює розробки промислових та інформаційних технологій, біотехнологій, медицину, екологію тощо. Однією з технологій, що входить до НТТТ та потребує подальшого розвитку є технологія маркетингового дослідження мотивацій та ринкової поведінки споживачів на українському ринку високотехнологічних продуктів. Її розробником є Філіпова Вікторія Володимирівна, проект надано КНУ імені Тараса Шевченка. Зміст проекту полягає у методиці, що допомагає підвищити конкурентоспроможність компанії та її успішність на ринку.

​Яким же чином реалізувати це підвищення та успішність? Завдяки маркетинговим дослідженням ( якісним та кількісним) розроблюється тактика, план дій "як-компанії-досягти-успіху". Все, насправді, дуже просто. Візьмімо, наприклад, троянди. Червоні й білі. Ми провели дослідження і дізналися, що червоні троянди купують частіше за білі. Чудово, наша компанія вже на півшляху до успіху. Тепер проведемо ще одне дослідження впродовж якогось часу та дізнаємося, що найчастіше їх купують 5 або 7 (у букеті) за день. Ось що ми маємо, нам потрібно 7 - 10 ( про запас) троянд у день. А найголовніше - червоних, на які ми зробимо маленьку знижку. Що відбудеться згодом? Ми станемо багатшими, адже у квітковому кіоску поряд червоні троянди вчорашні та вже несвіжі, а ще й дорожчі. Ми багаті, покупці задоволені, компанія успішна. Отже, технологія має кілька ланок : збір маркетингової інформації - її аналіз - висновки. ​ Ця технологія вже впроваджена у деякі вітчизняні компанії та на практиці спрацювала за даної схеми, тому можна говорити про її ефективність. Чому вона допомагає підвищити ефективність та успішність компанії? Тому що технологія допомагає визначити , що саме необхідно цільовій аудиторії, хто є цією цільовою аудиторією та як розширити цю цільову аудиторію. Все це досягається шляхом дослідження - аналіз - висновки, якщо говорити складніше якісний та кількісний збір інформації - аналіз проведених досліджень - вироблення рекомендацій та ринково - продуктової стратегії компанії. ​Що ж наразі потрібно цій технології? Співпраця та фінанси. Аби методика запрацювала ще ефективніше - необхідне технічне консультування та матеріальні ресурси. Україна готова співпрацювати з усім світом, тому ця технологія відкрита для вдосконалення!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.