Благодійність є необхідною діяльністю для кожного бізнесу

20 червня 2019, 18:50
Власник сторінки
0
54
Благодійність є необхідною діяльністю для кожного бізнесу
ТМ «Домашнє Свято» проводить конкурс «ТОП-100. Діти»

Благодійність і меценатство є невід’ємною складовою будь-якого бізнесу, який створюється надовго, а не на «один день».

Я вже понад двадцять років займаюся благодійною та громадською діяльністю за межами мого бізнесу. І останнім часом почала приділяти більше уваги Черкащині, зокрема, Золотоноші, Каневу та Черкасам, де територіально ведеться бізнес моїх компаній і де ми сплачуємо чималі суми податків. Чому? Тому що Черкащина за останні роки почала перетворюватися на депресивний регіон, і, відповідно, молодь вже перестає бачити своє майбутнє тут і їде за межі тої самої Золотоноші, Канева — туди, де є розвиток, є робочі місця і де вища якість життя.

 

Природно, що я та моя компанія зацікавлені в розвитку регіону. Бо ми не бажаємо, та й не зможемо, перенести свій бізнес у регіони, де більше виробничих ресурсів. Тому, крім іншого, мусимо займатися благодійністю, меценатством і громадською діяльністю.

 

На мій погляд, благодійність і меценатство є невід’ємною складовою будь-якого бізнесу, який створюється надовго, а не на «один день». Адже, коли тебе цікавить можливість розвивати свій бізнес, коли тебе цікавить довгострокова перспектива, ти не можеш не опікуватися тим середовищем, в якому працюєш. Зрештою, від загального рівня життя залежатимуть і можливості твого розвитку. Тому діяльність із вирішення тих чи інших проблем людей, в міру можливого, — це обов’язкове соціальне навантаження бізнесу. І передовсім, місцевого бізнесу, яким є наші виробництва в регіоні.

 

І це у жодному разі не має сприйматися як борг чи даниною «соціальній відповідальності». Такі справи мають йти від серця, цим треба перейматися по-справжньому. Навколо так багато страждання і болю - як можна пройти повз? Особливо зараз, коли так багато людей опинилися в зоні військового конфлікту, втратили свій дах, землю, близьких... В Україні зараз фактично кризовий стан: перемогла корупція, розвал соціальної та медичної сфери, люди бідують, нереально високі ціни на комунальні послуги, погані дороги!

Зрештою, це нормально й природно — допомагати іншим людям, коли вони цього потребують.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: благотворительность,меценатство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.