Захист бізнесу.

06 листопада 2019, 14:11
Власник сторінки
адвокат
0
27

Окремі питання переваг зовнішніх фахівців.

Сучасне питання захисту бізнесу не обмежується фізичним заходами типу відеоспостереження, гратів, шестиметрових парканів, охоронця та пультової кнопки виклику допомоги. Перелічені заходи безпеки роблять життя підприємства більш спокійним та прогнозованим, проте є одне 'але'. Крім фізичних загроз бізнесу, на жаль, в нашій країні існують й інші загрози.

Умовно їх можна поділити на внутрішні та зовнішні.

 

Внутрішні загрози

 

Класного бухгалтера важко знайти,

саме тому Лариса Петрівна вже 10-й рік перебуває у розшуку.

Отже, внутрішні загрози для бізнесу виникають або через недостатню кваліфікацію відповідальних працівників (бухгалтери, юристи, менеджмент), або через корпоративний конфлікт, коли один з власників бізнесу бажає позбутися іншого. Якщо ви зараз усміхнулись і подумали: «Тільки не мій товариш», то згадайте чи не розлучається він часом або може в нього є борги і чи є у вас можливість «в разі чого» викупити його частку бізнесу. Бо саме з появою нових незнайомих співвласників якраз і можливі корпоративні конфлікти.

 

Тому для оцінки, розуміння та вирішення внутрішніх ризиків необхідні саме зовнішні юристи. Пояснити це просто - юрисконсульт компанії не завжди може бути об'єктивним, або взагалі «зацікавленою особою».

 

-     Мене звільнили!

-     А чому такий задоволений?

-     Всіх інших посадили.

 

Ще одна загроза бізнесу, яка йде з середини - це розкрадання та інше спричинення майнових втрат. І це дійсно той випадок, коли необхідний зовнішній аудит та робота зовнішніх юристів. По-перше, необхідно визначити коло винних та умови, які призвели до цього. По-друге, розробити план дій щодо запобігання розкраданню в майбутньому. А також вирішити питання, що робити за результатами внутрішнього розслідування: просто звільняти винних чи заявляти про скоєння відповідного злочину до правоохоронних органів?

 

Зовнішні загрози

 

Рейдери — це люди, які відкривають у Вашому бізнесі властивість належати іншому.

 

Силове захоплення, погрози ним, незаконні зміни в реєстрах – всі ці явища в Україні умовно називають рейдерством. Для цього обирається найзручніший час: переоформлення документів про охорону, відпустка або хвороба керівників, в тому числі, і штатних юристів. В даному випадку оперативні, злагоджені дії керівництва та/або власника з командою юристів, прес-служби та охорони можуть дати відсіч рейдерам.

 

Якщо силовому захопленню передують зміни серед власників, то це все ж таки внутрішня загроза. Але незважаючи на класифікацію, грамотно побудована структура бізнесу має запобігти незаконному заволодінню. Чи є загрози у вашого бізнесу, запитайте у професіоналів.

 

До себе в компанію ми не можемо вас прийняти за жодних умов. Але! Будемо платити подвійну ставку, якщо влаштуєтесь до наших конкурентів.

 

Дії конкурентів можуть бути простими але дієвими. Зацікавлена особа заявляє про нібито скоєний злочин службовими особами підприємства - конкурента. Сам факт подання такої заяви відповідно до кримінального процесуального закону, є достатньою підставою для початку досудового розслідування у кримінальному провадженні. А фактично це означає і допити, і обшуки і інші слідчі дії – а отже згаяний час керівництва та ключових співробітників компанії. Вже на цьому етапі фахові дії зовнішніх юристів можуть звести нанівець всі намагання конкурентів дестабілізувати господарську діяльність компанії.

 

-        Податки сплатив?

-        Так.

-        Спиш спокійно?

-        Ні, пояснюю податківцям, де взяв стільки грошей, щоб все заплатити…

 

Як не сумно, але інші загрози бізнесу йдуть від держави і головна – належна сплата податків. Чи дійсно всі фізичні особи - підприємці є вашими контрагентами, а не прихованими працівниками? Тепер це не тільки питання від Держпраці, але і головна масштабна схема ухилення від сплати податків.

 

Крім питання податків можуть виникати і інші нюанси, починаючи від екології і завершуючи фінансуванням тероризму. Чи зручно кожен час відволікати юрисконсульта на зовнішні атаки? А що робити, коли він на лікарняному чи у відпустці? Тримати цілий юридичний  відділ про всяк випадок?

Золоте правило керівника - правильно делегувати обов'язки. Абонентське обслуговування  від зовнішньої юридичної фірми знімає багато юридичних та управлінських питань з керівника: є договір, є фахівці, є задачі та завдання і є їх успішне вирішення. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: рейдерство,бизнес,юрист,адвокат,аутсорсинг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.