Мережевий маркетинг: шахрайство чи можливість розбагатіти

30 квітня 2021, 11:46
Власник сторінки
0
95
Мережевий маркетинг: шахрайство чи можливість розбагатіти
Фото з відкритих джерел інтернету

Що це – шахрайство чи можливість розбагатіти? Розповість «Призова Варта».

Не всім людям підходять традиційні методи заробітку, до яких ми звикли. У пошуках чогось особливого можна наштовхнутися на мережевий маркетинг або МЛМ (Multi Level Marketing).                         

   

Що таке мережевий маркетинг

Мережевим маркетингом називають просування продукту за допомогою рекомендацій людей. Мережевий маркетинг – це маркетинг відносин. Товари продають співробітники, що дозволяє компанії економити на рекламі. Наприклад, компанія працює у сфері мережевого маркетингу і наймає вас. Ваше завдання – продавати товари, за високі продажі нараховується відсоток. До того ж, ви отримаєте відсоток за кожного нового залученого співробітника і за всіх наступних людей, яких залучить у компанію цей співробітник.

Як працювати в мережевому маркетингу

Якщо ви потрапили в цю сферу, виникне питання: які навички потрібні для високого заробітку? Тут спливає один із найбільших плюсів мережевого маркетингу. Ніяких особливих навичок не потрібно. У мережевому маркетингу може працювати будь-яка людина. Не завадить любов до спілкування, позитивний настрій і вміння продавати що завгодно і переконувати людей. Однак і цього вас навчать.

Мережевий маркетинг тримається на навчанні. Людина, яка найняла вас, зацікавлена у вашому успіху, адже буде отримувати відсоток з ваших угод. У мережевому маркетингу є шанс отримати безліч знань і навичок з продажу, комунікації, побудови команди тощо.    

Чи можна заробити в мережевому маркетингу

Фінансові перспективи співробітників можна зрозуміти за річним доходом компанії. Якщо вона відома і має значну виручку, з нею більше шансів для фінансового зростання. Наприклад, на 2019 рік лідером мережевого маркетингу була компанія «Амвей» – товарообіг 8,8 млрд доларів на рік. Далі йде «Ейвон» – 5,57 млрд доларів. Третій рядок – «Гербалайф», 4,9 млрд доларів.

Можливо, в цих компаніях є шанс стати високооплачуваним менеджером з продажів. Однак будьте обережні. «Призова Варта» нагадує, що в мережевому маркетингу все неоднозначно. Є величезна кількість людей, які нічого не змогли там заробити.    

 

Чому мережевий маркетинг приймають за шахрайство

Люди знаходять спільні риси у фінансових пірамід і мережевого маркетингу, але це два різні явища. Фальшивим МLМ-організаціям легко замаскуватися під пристойну компанію мережевого маркетингу, але довго прожити їм не вдається. У компаній мережевого маркетингу є реальний продукт, який продається. Завдяки продажу компанія та її співробітники мають дохід. У організації, яка є фінансовою пірамідою, немає ніякого товару. Усі гроші, які з'являються, – це внески нових учасників піраміди. Ви платите гроші і вступаєте в шахрайську організацію. Отримуєте дохід за те, що ви є її членом, але цей дохід формується завдяки іншим ошуканим людям.

Отже, можемо підвести підсумок: саме по собі просування продукту за допомогою мережевого маркетингу не є чимось протизаконним і небезпечним. Однак в цій сфері легко стати жертвою шахраїв. Завжди запитуйте якомога більше про MLM-організацію та її товари. Дізнатися більше важливих фактів про мережевий маркетинг допоможе інтерв'ю «Призової Варти» з Вікторією Білкою, партнером MLM-компанії GreenWay, за посиланням нижче:  

                      


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Богатство,маркетинг,приз,сетевой маркетинг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.