Чи достатньо підстав для санкційного тиску на Паріматч?

11 березня 2023, 14:33
Власник сторінки
0
24

Вчора РНБОУ ввело чергові санкції проти осіб і компаній повязаних з росією. Впринципі норм. Є лиш одне питання, з яким хочу розібратись. Чому серед компаній, що попали під санкції, опинився Паріматч?

Чи достатньо підстав для санкційного тиску на Паріматч?

І про чергові санкції від РНБОУ.

Попереджаю буде лонгрід. Вчора РНБОУ ввело чергові санкції проти осіб та компаній повязаних з росією. Впринципі все норм. І до більшості з під санкційних персон та юросіб у мене лиш одне питання – чому так довго чекали? Це треба було робити раніше!

Санкції – вкрай дієвий механізм, який застосовує Захід. Вони тиснуть і вбивають економіку ворога. Ці санкції підтримують західні суспільства, незважаючи на те, що тактично вони шкодять економіці – ростуть ціни та інфляція, бізнеси втрачають ринки і т.д. Однак суспільна думка їх  підтримує, оскільки є розуміння, що вони стратегічно необхідно – для захисту свого майбутньоговід варварів.

Є лиш одне питання з яким хочу розібратись. Чому серед компаній, що попали під санкції, опинився Паріматч?

До повно масштабного вторгнення це був один із легальних лідерів ринку, найбільший платник податків у галузі. Компанія, що першою в Україні отримала ліцензію, заплативши за неї 180 млн грн. Чому хочу розібратися? Бо добре знаю цю компанію. 

До 24 лютого сам періодично робив у них ставки і навіть ходив на турніри із спортивного покеру. Тому й дивуюсь чому і за що їм в такому дивному оперативному режимі «в ніч з пятниці на суботу» їм «прилетіло.»

Можу помилятись, але здається з  початком повномасштабного вторгнення вони перестали працювати на території агресора. Влачне про це є інформація з відкритих джерел (офіційне заключення міжнародній юридичної компанії Mayer Brown). Водночас є чітка проукраїнська позиція, засудження рф та допомога ЗСУ на більш ніж 500 млн грн.

Тож щодо конкретно цього епізоду хочу розібратися. Невже вони дійсно співпрацюють з ворогом? Якщо так – надайте публічні докази і не буде жодних застережень. Якщо ж це кулуарні ігри для перерозподілу ринку – тоді це погана історія. Це дискредитує не лише санкційний механізм, але й ставить нас Владу і Президента у не зручне становище перед західними партнерами.

Для уникнення двозначнотей суспільству важливо побачити публічну аргументацію з боку РНБОУ. Сподіваюсь ми їх отримаємо і всі питання зникнуть. Бо мовчання конкретно в цій ситуації породжує непорозуміння.

Спостерігаємо. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.