Назад у майбутнє, чи історія українського народу тоді і зараз

13 жовтня 2014, 21:36
Власник сторінки
0
103
Назад у майбутнє, чи історія українського народу тоді і зараз

Сьогоднішні події в Україні- що каже про них відомий політик?

Нещодавно, 1 жовтня, на лекцію з Історії України в Інституті Журналістики завітав громадський діяч та один із засновників фракції «Батьківщина» Федорчук Ярослав Петрович.
Нашій увазі було представлено фільм «Вони боролись до загину. Холодний Яр», автором якого і є Ярослав Петрович.

Цей документальний фільм розповідає про події в Україні 1917-1955 років. У ньому ми побачили кадри про 
Холодноярську республіку, воїнів УПА, більшовіків, а також наслідки провадження в Україні розкуркулення, колективізації і голодоморів.
Фільм справді вражає, адже він пов'язаний не тільки із нашим минулим, а й з нашим сьогоденням. Разом із Федорчуком аудиторія проводила паралелі між цими двома проміжками часу.

У 19-20ст. в українців прокидається національна свідомість, усвідомлення необхідності української держави. Холодний Яр – гарний приклад здатності українців до самопожертви і готовності до боротьби в ім’я української держави. Ця битва навчила нас, що визволення – це сурова боротьба.
Як у ті часи більшовики створювали спеціальні уряди ( зокрема в Харкові) для того, щоб справляти враження ніби відбувається громадянська війна, так і зараз це повторюється, тільки вже за участі ДНР і ЛНР. Більшість населення сучасної Росії твердо впевнено, що на сході громадянська війна, обмежуючись лише спілою вірою російським ЗМІ.

Федорчук наголосив,що він дуже радий від того,що зараз наша країна об’єднується за ідею. А Росія обирає тактику вбивати не лише фізично,але й нищити пам'ять народу.  І якщо це спрацьовувало на початку минулого століття, то зараз вже не спрацює. Зараз народ вже нічого не боїться і буде йти до своєї мети до кінця. Якщо дії Верховної Ради знову не будуть нас влаштовувати народ і будуть суперечити нашим поняттям про чесність і свободу, то людей вже не треба буде просити виходити на вулицю.




Федорчук також сказав, що українці нарешті стали морально сильнішими і вони готові піти на усе заради своєї країни. Саме це може дати нам квиток у безхмарне майбутнє. Тому головне вірити в себе і бути міцними в цій боротьбі за нашу незалежну державу!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Україна,війна,незалежність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.