Юрій Мірошниченко: У мене є позитивні очікування щодо змін в Україні

01 грудня 2014, 13:52
Власник сторінки
Народний депутат України
0
52
Юрій Мірошниченко: У мене є позитивні очікування щодо змін в Україні

Народний депутат України Юрій Мірошниченко вірить у те, що робота новообраної Верховної Ради сприятиме позитивним зрушенням в Україні.

Народний депутат України Юрій Мірошниченко вірить у те, що робота новообраної Верховної Ради сприятиме позитивним зрушенням в Україні. Про це він заявив у ефірі 5-го каналу під час програми “Час. Підсумки дня”.

«Я називаю це «Обережний оптимізм»,  – так охарактеризував свої очікування від роботи нового парламенту Юрій Мірошниченко.

Парламентарій наголосив на тому, що, виходячи з європейської моделі розвитку держави та тієї ідеології, яка проголошується в Верховній Раді, робота опозиції в парламенті є не менш важливою і на неї покладена велика відповідальна місія.

«Адже роль опозиції полягає у тому, аби усунути ті недоліки, які є в діях влади і пропонувати альтернативні рішення, які також можуть допомогти у вирішенні наявних проблем, та бути ухваленими в якості законів», – звертає увагу Юрій Мірошниченко.

Народний депутат також наголосив на готовності опозиції сформувати опозиційний уряд і відзначив, що 27 листопада 2014 він подав до парламенту законопроект про вибори до Верховної Ради України за відкритими регіональними списками.

«Запропонована система виборів за відкритими регіональними списками дозволить зробити вибори більш відкритими, прозорими і відповідальними», – переконаний Юрій Мірошниченко.

Окрім цього, парламентарій зазначив, що 27 листопада він також зареєстрував законопроект про роботу парламентської опозиції. «Цей закон закріплює не тільки права опозиції, але й функціональні обов’язки, які були б спрямовані на користь виборців», – додає Юрій Мірошниченко.

Коментуючи пропозицію Президента України щодо залучення іноземців до роботи українських органів державної влади, Юрій Мірошниченко відзначив, що підтримує цю ідею, оскільки у спеціалістів такого світового рівня є два унікальні ресурси: довіра та знання щодо організації реформування та системи мотивації.

Підсумовуючи, Юрій Мірошниченко ще раз наголосив, що перед сьогоднішньою владою стоїть виклик на перевірку її демократичності.

«Ви можете не давати нам працювати, не пускати на засідання. Але, чи зможе українська представницька влада називатися демократичною і європейською – це вже відповідь на вашому боці. Чи зможе коаліція та політичні сили, які її утворили, називатися демократичними – це виклик до вас. Яку відповідь ви дасте на нього – від цього залежатиме доля України», – звернувся до представників політичних сил, які увійшли до складу коаліції, Юрій Мірошниченко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,мир,Верховная Рада,парламент,реформы,опозиція,Юрий Мирошниченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.