Волонтери поділилися досвідом допомоги переселенцям у м. Кременчук

22 грудня 2014, 14:41
Власник сторінки
Громадська Організація "Правозахисна Група "Порада"
0
184

Волонтери поділилися досвідом допомоги переселенцям із зони АТО та з АР Крим із громадськими організаціями та владою міста Кременчук, Полтавської області


У п’ятницю, 7 листопада у м. Кременчук, Полтавської області відбулася зустріч моніторингової групи із сприяння процесам відновлення життєдіяльності внутрішніх мігрантів з АР Крим та зони АТО за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» з метою сприяння процесам відновлення життєдіяльності внутрішніх мігрантів через налагодження медіації, координації та взаємодії органів влади, місцевого самоврядування, громадського сектору та переселенців, моніторинг дотримання прав тимчасових переселенців з АР Крим та місць проведення АТО із міською владою.

Представники влади на зустрічі заявили про свою підтримку біженців та бажання максимально допомогти їм. У м. Кременчук існує два територіальні центри, у Автозаводському та Крюківському районі міста, де вимушені переселенці можуть отримати кваліфіковану допомогу психологів, лікарів, юристів, соціальних працівників.

Співвиконавці проекту, заступник керівника «ГО «Правозахисна група «Порада» Євген Соловйов та Сергій Полюхович, голова Кременчуцької міської громадської організації «Громадський контроль та допомога», поділилися досвідом своїх напрацювань, цікавилися практичним  досвідом місцевих громадських діячів та волонтерів, збирали пропозиції щодо покращення становища переселенців.

Також цього дня відбулася зустріч із переселенцями із зони АТО, які перебувають у м. Кременчук відбулася у п’ятому  корпусі КДУ імені Остроградського. Обговорювалася тема безкоштовного проїзду в міських тролейбусах. Звідси і тема бесіди, коли у людей допитувалися, чи всі вони отримують урядову допомогу. Моніторингова група отримала підтвердження інформації про те, що Автозаводський та Крюківський райвиконкоми виплачують з бюджету міста допомогу біженцям.

Поки що більшість з тих, хто приїхав до Кременчука з Донецької та Луганської областей отримують допомогу з працевлаштування в Центрі зайнятості, який вирішує питання пошуку роботи для переселенців.

Представники громадських організації надали біженцям інформацію щодо можливості та необхідних процедур та документі для реєстрації власного бізнесу, провадження торгівлі та надання послуг. Громадською організацією «Правозахисна група «Порада» була розроблена «Пам’ятка переселенця. Інформаційний довідник для внутрішньо переміщених осіб», яка роздавалася учасникам зустрічі. У пам’ятці міститься інформація про нормативно-правові акти, які регламентують правове становище біженців, як стати на облік, соціальні гарантії цим категоріям осіб, відомості про необхідні документи для отримання соціальної допомоги, куди можна звернутися до іншою допомогою у Полтавській області. До пам’ятки додавалися дорожні карти для осіб переміщених в межах країни для вирішення питань постановки на облік та надання адресної допомоги розроблені Міжвідомчим Координаційним штабом з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються із тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

19 листопада 2014 року відбувся наступний етап моніторингу ситуації з дотримання прав біженців, а саме візит у територіальні центри, які функціонують ся у двох районах Кременчука. У територіальних центрах функціонує розгалужена система допомоги особам, які цього потребують. У них проводить збір речей необхідних для переселенців, надається соціальна і правова допомога. Функціонує кабінет лікаря та надається за необхідністю медична допомога, є тренажерний зал, місця для відпочинку та всі інші зручності необхідні для надання допомоги. У територіальних центрах надається достатньо інформації для переселенців, у тому числі необхідні інформаційні довідки.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: волонтер,Полтавська область,Кременчук,Україна,соціальна допомога,правова допомога,громадська організація,переселенцы из зоны АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.