Військово-цивільні адміністрації - як інструмент страти демократії

26 січня 2015, 22:35
Власник сторінки
Маркетолог, Пиар-менеджер, Адвокат
0
144
Військово-цивільні адміністрації - як інструмент страти демократії

Чи буде в Україні демократія?

    Рішення що можливо змінить історію України!Сьогодні таке рішення анонсував верховний головнокомандувач України.Сутність ідеї відповідає суспільно-політичними течіями та відсутністю інструментів для забезпечення базових потреб громадян в звільнених містах. Звичайно, офіційно Петро Олексійович повідомив цю новину в контексті тимчасової міри, проте, як зазвичай ми знаємо, тимчасове - то найміцніше. Таким спічем лідер країни, поміж рядків, фактично, повідомив населенню про початок затяжної військової кампанії. Очевидно, що кулуарні спроби домовитись про хиткий мир на Донбасі, на превеликий жаль провалились. Тепер на окупованій території будуть хазяйнувати наказово назначені представники президента, які як мені здається, будуть мати всю повноту влади. Наразі такий юридичний крок перевертає всю сутність державного устрою в країні і напевно стане невідворотною точкою дуже довгого протистояння на кшталт Ізраїльсько - Палестинського конфлікту. В купі з введенням надзвичайного стану, інструменти військово-цивільних адміністрацій стануть жорсткою бронею в цій офіційно не визнаній війні. Звичайно радіти немає чому, таке рішення відкидає демократичну країну далеко назад, а східний регіон повертає в часи Сталінізму та військових устоїв життя. Сутність проблематики полягає глибше, а ніж указ Петра Олексійовича. Наразі страшно уявити, які люди будуть займати головні посади в таких військово-цивільних адміністраціях. Якщо будь яка не освічена людина, або громадянин з неврівноваженою психікою, своїми діями на посаді спровокує громадянську непокору на території підконтрольній військово-цивільним адміністраціям, ми матимемо не тільки зону АТО, а й зону анархії! 
     Взагалі, наразі не зрозуміло яким чином юридично будуть прописані норми про введення адміністрацій, та призначення посадових осіб в такі адміністраціях, адже згідно з чинним законодавством в країні ще є органи місцевого самоврядування. Загалом інститут місцевого самоврядування може бути знищений, а рівень демократії і свободи на територіях підконтрольний військово-цивільним адміністраціям впаде в рази. Чи не вірним було провести дострокові місцеві вибори, можливо громадяни підтримали своїх визволителів і надали ім. мандат довіри? Будемо надіятись при призначенні на посади в військово-цивільні адміністрації кадровики державної служби будуть керуватись професійним рівнем кандидатів, а не родинними зв’язками останніх. Наразі, наша країна змінюється, й дуже не хочеться прокинутись в диктаторській країні з милозвучним салоганом « Президент миру».  Потрібно залучати реальних управлінців та спеціалістів різних сферах. Тож чекаємо з надією зважені кроки від керівництва країни! 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: правосудие,Порошенко,диктатура,військовослужбовці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.