Мобілізація: від апатії до дії

28 січня 2015, 10:08
Власник сторінки
0
160

Якось на одній з нарад В’ячеслав Чорновіл сказав: «Усі ми народилися від Руху».

 Присутні з порозумінням посміхнулися. Адже він мав на увазі Народний Рух України. Але через мить усі вже сміялися на повний голос. Чорноволові вдалося в одному реченні охопити всю багатозначність поняття руху - основного атрибуту способу буття матерії. Адже основними формами руху матерії є фізична, хімічна, біологічна, суспільна. Остання включає в себе процеси суспільного життя, а також мислення. Автомобіль, аеромобільні війська. Ці слова усім добре відомі. Це від латинського mobilis – рухомий. Наприклад, мобільність-рухливість, здатність швидко виконувати завдання. Мобілізація – зосередження сил, засобів для досягнення певної мети. А щодо армії, то це переведення збройних сил держави на організацію та склад воєнного часу.

Вважається, що армія мирного часу не повинна кількісно перевищувати 1 (одного) процента від чисельності працездатного населення країни. Інакше зазнає краху вся економіка. Адже на одного солдата, на його забезпечення працює ще п’ять –сім чоловіків. Хто виготовляє озброєння, хто шиє одежу, хто готує провіант…Наш прем’єр-міністр стверджує, що після завершення четвертої хвилі мобілізації наша армія буде нараховувати 250 тисяч військових. Тобто, десь до кінця літа 2015 року збройні сили України становитимуть приблизно 1 (один) процент від кількості всіх працездатних українців. Але ж у нас іде війна. А ми все ще мислимо категоріями мирного часу. Проти нас стоїть Росія. І не за горами, а на нашій же території. Це та Росія, що була колись північно-східною околицею Київської Русі з населенням, що розмовляє тюркською говіркою стародавньої української мови. Про цих «братів» у книзі «Лицарі великої любові» Михайло Івасюк писав: «Зорі повідають: непрохані гості не зазнають радощів на цій землі, своїх дітей більше не побачать. І ще кажуть, що буде страшна битва, але не проповідаються, хто стане звитяжцем… Вони нашіптують нам бути дужими, безстрашними й немилосердними.»

Тобто, будь-яка інша поведінка наших співгромадян не може бути морально виправданою. Все ж ухилення від цієї четвертої хвилі мобілізації діє на руку ворога. До того ж і кримінально карається.

Після неймовірного піднесення духу в час Євромайдану настала на мить у людей якась апатія до оточуючого. Та й це вже минулося. Бо події на фронті не дають можливості розслабитися. Вони потребують єдності народу. І перш за все єдності у собі. Тоді ніхто не буде дужчим за нашу державу.

Рухаймося! Кожен на своєму місці здатен до дії.    

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Путін,мобілізація,Росія-Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.