Родина Майдан

01 квітня 2015, 09:40
Власник сторінки
0
140

Громадська ініціатива "Родина Майдан" зібрала понад 50 млн.грн допомоги сім'ям загиблих на Майдані


 Центр допомоги постраждалим на Майдані “Родина Майдан” є ініціативою небайдужих та свідомих людей, які уранці 21 лютого 2014 року вирішили організувати системну допомогу сім’ям Героїв, які загинули на Майдані. Так у соцмережі Фейсбук з'явилася ініціатива “Допомога родинам загиблих на Майдані”. 22 лютого було проведено першу зустріч, де взяли участь 8 фізичних та юридичних осіб. На ній Технічним партнером ініціативи було обрано Благодійний фонд «Фонд громади Приірпіння» – організацію з чистою та чесною репутацією. І цей вибір був не випадковим: серед членів-ініціативи Фонд був офіційно зареєстрований, мав комплект рахунків у різних валютах та можливість фінансувати не лише проекти, а й здійснювати виплати на рахунки фізичних осіб, адже це було потрібно робити миттєво.

Благодійний марафон “Небесна Сотня” на 5 каналі, який відбувся 24 лютого, вже за добу зібрав 17 млн. грн. на рахунку Фонду громади Приірпіння, за дві – майже 26 млн. грн. І це був тільки початок. На кінець банківського дня 17 березня 2014 року загальна сума на рахунку Фонду громади Приірпіння складала 48 333 372 грн.  + 2 906 Євро + 2 654 $.

Всього за три тижні існування ініціативи було зібрано майже 50 млн. грн. від благодійників з України та інших країн світу. За активний період надходжень з 24 лютого по 31 березня 2014 року надійшло 64 217 пожертв. Найменший розмір пожертви – 1 гривня, найбільший – 1 млн. гривень. 98,6% всіх пожертв - від 1 до 10 000 грн., 0,2% - понад 100 000 грн.

Одразу було витрачено 2 220 000 грн. на лікування в Ізраїлі важкопоранених майданівців. (Гуч, Запотоцький) та $315 000 (Бондаренко, П’ятковський, Шкіль). Чому саме в Ізраїлі? Бо ніхто в Україні, і навіть в Європі, не брався за порятунок цих важкопоранених хлопців.

Основна частина  благодійних надходжень, як і планувалося, була виплачена сімям Героїв Небесної Сотні. На початок лютого 2015 року на рахунку Фонду залишилися кошти для виплат 5 родинам  і 1 неповнолітній дитині. Всі фінансові операції відбувалися  лише на підставі колегіальних рішень. Рішення щодо розподілу грошей приймала експертна громадська рада, до складу якої ввійшли представники Майдану, ряду міністерств, громадського сектору, журналісти, донори, а також члени сімей поранених і загиблих Героїв Майдану. Стан усіх рахунків Фонду громади Приірпіння перевірено всесвітньо відомою компанією «Ernst & Young», яка підтвердила законність і прозорість фінансової діяльності Фонду.   

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.