День народження Києва

07 липня 2015, 13:54
Власник сторінки
журналіст
0
27

З 29 травня по 1 червня, в рамках заходу «День Києва на Софії», киян запрошують на святкування Дня народження міста. Епіцентром святкування, як і в новорічні свята стане Софійська площа.

Протягом  трьох днів на туристів та мешканців міста чекають масовий танцювальний флешмоб з кольоровими парасольками, виступ хору «Благовіст», вечірній кінопоказ просто неба. Також варто відвідати світлове шоу  про історію столиці від «Київстару», виступ «РадіоБенду Олександра Фокіна», концерт дитячо- юнацької творчості «Сонячний каштанчик» та багато іншого.

Вперше, в центрі столиці, протягом 3-х днів відбудеться Всеукраїнський фестиваль бального танцю «Подаруй Києву вальс». Як зазначають організатори з мистецького проекту Folk Ukraine, учасниками фестивалю є ансамблі, клуби, школи бального та спортивного танцю. 9 тисяч танцювальних пар боролися за те, щоб в день Києва завальсувати на сцені, розміром більш, ніж 1000 м кв. Для 90 пар - переможців призначений призовий фонд у 100 000 гривень. Організатори наголошують на тому, що прагнуть до того, щоб усі почесні кияни були присутніми на заходах, присвячених іменинам столиці. Всього на святкування організатори разом із партнерами «Київстар» та Slavpeople.com.  витратили близько 1, 5 млн. гривень. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко додала, що культурні та спортивні заходи торкнуться не тільки середмістя, а й відбуватимуться в кожному районі Києва. Уже наступного тижня у рамках дня народження стартує проект туристичного ознакування Києва. Фестиваль «Pro місто» з 30 по 1 червня , в якому відбудуться презентації та виставка проектів міського розвитку від влади та громадськості. За результатами цих презентацій журі визначить переможця від громадськості, який отримає 200 тис. грн на реалізацію власного проекту. «Pro місто» пройде у Пушкінському парку. Уперше, за словами Ганни Старостенко, кияни побачать Міжнародний проект "Повернення", у рамках якого наші співвітчизники, які живуть і працюють за кордоном, на підтримку української культури будуть безкоштовно брати участь в запланованих концертних програмах. На Хрещатику 1 червня вкотре відбудеться Пробіг під каштанами, сімейний чемпіонат з усіх видів спорту та інші спортивні змагання. 30 та 31 травня кияни та гості столиці зможуть безкоштовно відвідати виставку квітів у Печерському ландшафтному парку та концертні програми на Співочому полі.                     
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.