Рейтинг Корбана вирівнюють з рейтингом «Укропу»

27 грудня 2015, 20:58
Власник сторінки
Communication group
0
86
Рейтинг Корбана вирівнюють з рейтингом «Укропу»

Не так давно в Україні з’явилась нова політична сила «Укроп». Батьками-засновниками її виступили дніпропетровські олігархи з паном Коломойським на чолі.

Але сам Ігор Валерійович стиль своєї політичної гри (бути в тіні) не змінив. Очолювати власну партію не побажав і висунув у лідери «Укропу» свого близького друга Геннадія Корбана, навіть не зважаючи на його нікчемний політичний рейтинг.
Назву партії і патріотичне позиціонування обрано дуже вдало, тому, у воюючій країні вона швидко набула собі прихильників, а от з лідером все інакше. Великий негативний рейтинг Корбана (привіт з бандитських 90-х) заважав подальшому розвитку партії.
Треба було з цим щось терміново робити. Рейтинг лідера партії потрібно було підняти до рівня самої партії. І коли прокуратура висунула проти Корбана обґрунтовані звинувачення, вирішили діяти. Обрали старий і випробуваний в українській політиці шлях «до рейтингу через СІЗО». Тим більше, що саме такий шлях уперше був застосований землячкою Корбана пані Тимошенко (перший арешт 2001 року).
Що ж маємо на сьогодні? Корбан у лікарні та в інвалідному візку. Цей ореол мученика виглядає дуже переконливо для людей. А для політичних експертів, політтехнологів це дежавю. Згадаймо панів Рудьковського, Мельника. Як тільки проти них було висунуто обвинувачення, вони пересідали з шкіряних крісел у інвалідні візки. Ось такі метаморфози. А пригадуєте пані Тимошенко на сцені Майдану на візку та у взутті на високих підборах?
У Дніпропетровську Геннадій Корбан перебував на лікуванні у приватній клініці «Медичний центр «Центр сімейної медицини». За даними єдиного реєстру суб’єктів підприємницької діяльності це підприємство належить його батькові. Тож для незалежної судово-медичної експертизи Корбана й привезли до Києва.
У київській клініці імені Амосова, як свідчить лікар, здоров’я дозволяло Корбану вирушати до суду. Більш того, за словами того ж лікаря, пацієнт завзято палив цигарки.
На шляху «до рейтингу через СІЗО» важливою ланкою є шоу у судах. Необхідно виставити суддів якомога більш непрофесійними та навіть недолугими. Якщо раніше для цього застосовувалась лише словесна риторика, то сьогодні ми бачимо у хід йдуть вже пляшки з водою. Експерти та журналісти з’ясували, що захисники Корбана, його адвокати та народні депутати пов’язані у минулому з кримінальними злочинами. Тож жбурляти у людей предмети для них справа звичайна. А як розцінювати той факт, що одіозний пан Портнов теж зголосився бути захисником «скривдженого» Корбана?
Поки що усе йде за планом технології «до рейтингу через СІЗО». Країна, обговорює подію, обговорює Корбана. Рейтинг останнього росте. Лише у цій статті його прізвище згадано 12 разів.
І на останок. Хотілося б побажати молодим прокурорам більше професійності. Обвинувачення мають бути підготовленими так, щоб вони легко доводились у судах. Тоді шлях деяких політичних спритників «до рейтингу через СІЗО» буде неможливий.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.