Безвізовий режим з ЄС допоможе реформувати вищу освіту

29 січня 2016, 10:51
Власник сторінки
Глава политической партии «Успішна країна»
1
65

Безвізовий режим з ЄС позитивно відіб'ється на українській вищій освіті, за умови, що влада терміново займеться реформуванням ВНЗ та профінансує стажування викладацького складу за кордоном.


За останні роки число українських студентів, що навчаються в іноземних ВУЗах різко зросло. За підрахунками експертів, за кордоном вчиться близько 50тис. українських студентів. Половина з них - у Польщі. Для порівняння, в 2008 році, в польські вузи було зараховано лише 2831 українця.

Навчання українських студентів за кордоном - позитивна тенденція. Але молодий українець часто розглядає вищу освіту в Європі як спосіб отримання громадянства в країнах навчання. Так, в аналітичному центрі CEDOS відзначають, що 2/3 українських студентів, які навчаються в Європі, не планують повертатися в Україну. Безвізовий режим з Європейським союзом посилить дані тенденції.

Для того, щоб українські ВНЗ не втратили абітурієнтів і змогли залучити іноземних студентів необхідно підвищити якість і престижність вітчизняної освіти. Для цього потрібно дати можливість викладацькому складу і менеджменту ВНЗ проходити стажування в європейських ВНЗ

Реформа освіти має починатися з тих, хто несе знання. Це стане запорукою успіху і гарантією якості в подальшій роботі: перегляд принципів роботи ВНЗ, залучення бізнесу в процес фінансування університетів, розробка механізмів працевлаштування випускників.

Навчання викладачів в ЄС позитивно вплине на визнання українських дипломів не тільки в країнах Європи, а й у всьому світі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.