Український Шлях.

16 березня 2016, 22:12
Власник сторінки
0
1969

Коротко. Обгрунтуваня необхідності власного Українського Шляху розвитку України.

Кожна розвинена країна проходила власний національний шлях до свого успіху.
Не слід забувати, що це відбувалося за певних історичних внутрішніх та зовнішніх умов, рівня технологічного та суспільного розвитку, притаманного їх національним особливостям та наявності відповідної ресурсної бази.
Тому те, що можна було зробити з меншими зусиллями ще навіть 50 років тому, сьогодні вимагає від країн, що розвиваються, якісно нових технологічних підходів та інструментарію.
Україна теж не є виключенням, і має пройти свій власний Український Шлях розвитку.

Тож, є цілковитою ілюзією, що Україна доб’ється успіху, якщо змавпує моделі та механізми правової та інституцінальної бази розвинених країн.
Потрібно враховувати, що моделі розвинених країн теж мають безліч системних недоліків та проблем, які потребують нагального вирішення, і привнесення цих проблем в український простір лише загострить внутрішні українські проблеми.

Окрім того, якщо хочемо провести в Укрїні насправді фундаментальні зміни, маємо знищити існуючу державну систему і одномоментно вибудовувати цивілізаційно якісно нову державну систему, яка має забезпечити цивілізаційний прорив у розвитку всіх, без виключення, сферах державної та суспільної діяльності.

Разом з тим власний шлях не означає, що ми не приєднаємося до розвинених країн.
Але це приєднання має відбуватися на підґрунті абсолютного дотримання українських національних інтересів, а не на догоду інтересів транснаціональних корпорацій та ворогів українського народу.
                                              

Власний Український Шлях – це не мрія, а необхідна і достатня умова розвитку України.
Це поєднання всіх позитивних характеристик та досягнень розвинених країн з новітніми моделями, які забезпечують Україні цивілізаційно якісно новий рівень розвитку.
Тож, це не створення собі проблем, а навпаки, їх вирішення.

І тут знову виникає закономірне запитання, яке турбує все українське суспільство:  Яку модель державної системи будувати?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.