В Дніпрі впроваджують реформу ЖКГ у досить своєрідній формі!

03 серпня 2016, 12:41
Власник сторінки
0
50
В Дніпрі впроваджують реформу ЖКГ у досить своєрідній формі!

Два карних виробництва по відношенню до міської ради Дніпра – так у місті впроваджують реформу ЖКГ.

Два карних виробництва по відношенню до міської ради Дніпра – так у місті впроваджують реформу ЖКГ. 

17 червня міська рада Дніпра на сесії прийняла рішення про передачу житлового фонду двох районів міста (Соборного та Індустріального) Жилсервісам 6 і 15. Згідно з законом України, міськрада не мала законних повноважень і підстав на прийняття рішення про зміну балансоутримувача житлового фонду двох районів міста з тієї причини, що це майно не є об'єктами комунальної власності, воно належить до спільного майна багатоквартирного будинку, розпоряджатися яким можуть тільки власники квартир і нежилих приміщень багатоповерхівки. Більш того, комунальні підприємства, які нібито повинні стати балансоутримувачами житлового фонду, не є власниками будинків і не є особами, які уклали договір з власником на утримання на балансі майна, отже, нові КП не мають повноважень на утримання на балансі і управління спільним майном багатоквартирних будинків, як це сказано в ЗУ «Про житлово-комунальні послуги». Мешканці районів після прийняття такого рішення звернулись до суду і рішення було визнано незаконним. 19 липня коли воно вступило в свою дію, на КЖ РЕП Індустріального району здійснили напад люди спортивної статури в жилетах Жилсервіс 6, були викрадені технічна документація на житлові багатоповерхівки, яка відповідно до закону має бути передана співвласникам будинку. Через такі події у власників будинків відтепер виникнуть проблеми з оформленням документації на ОСББ. Наразі доля документів невідома.

 Для довідки: до моменту червневої сесії новий «Жилсервіс-6» існував три дни, і в ньому є цілих 18 співробітників. А ось «Жилсервіс-15» був зареєстрований в реєстрі тільки через місяць після сесії.

27 липня на останній сесії міськради перед відпустками депутати, завдяки повторному внесенню аналогічного питання знов прийняли незаконне рішеня всупереч всім правовим нормам, і поставили двом районам міста Жилсервіси, замість КЖРЕП.

Соборний та Індустріальний райони нараховують у собі 1 176 будинків. Окрім цього 30% з цього числа вже знялися з балансу КВЖРЕП і об*еднались в ОСББ обравши на свій вибір управляючу компанію, і чому сьогодні їм навішують якийсь Жилсервіс – люди не розуміють. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Днепр (Днепропетровск)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.