Родини, в яких виховуються діти із синдромом Дауна обурені публічними висловами

23 січня 2017, 15:10
Власник сторінки
0
67

Прес-реліз

Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром»

        

 02218, Україна, м. Київ,

вул. Райдужна, 51, тел. +38 (044) 540-96-09,

 www.downsyndrome.org.ua

Р/р № 26007265663400 в ПАТ «УкрСиббанк»

МФО 351005, ідентифікаційний код 26437941

 

 

Родини, в яких виховуються діти із синдромом Дауна обурені публічними висловами політика О.Ляшка

Київ, 23.01.2017

Прес-реліз

 

Родини,в яких виховуються діти із синдромом Дауна від імені ВБО «Даун синдром» звернулись до депутата Верховної Ради України Олега Ляшка з відкритим листом в зв’язку з його недавніми заявами, що зачіпають честь і гідність людей з цією генетичною аномалією. Батьки вимагають від депутата публічного вибачення та видалення образливих висловів із соціальних мереж. Зокрема в листі йдеться про те, що, - « Нещодавно, висловлюючи своє незадоволення  діями Уряду, Ви сказали: «... це ­урядові дауни, слабоумні люди, які працюють проти України і є ворогами України». По-перше, використання слова «даун» замість «людина з синдромом Дауна» є некоректним та констатує Ваше зневажливе ставлення до осіб з такою хромосомною аномалією. По-друге, такі вислови дискредитують Вас, як політичного діяча. Судячи з подальшої Вашої спроби відокремити «урядових даунів» від сонячних дітей, Ви добре розумієте неправомірність та недопустимість подібних висловів»

Подібні заяви народний депутат дозволив собі в ефірі 12 каналу та на своїй фейсбук-сторінці. Після чого в організацію дзвонили та писали обурені батьки дітей з синдромом Дауна з усієї України. Дані висловлювання викликали широкий резонанс як колі батьків, так і серед журналістів.

«На превеликий жаль, вже не вперше в гонитві за політичними рейтингами публічні люди  дозволяють собі дискредитацію осіб з обмеженими можливостями перед багатомільйонною аудиторією, що суперечить здоровому глузду та приписам Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Це спричиняє негативний вплив і посилює упереджене  ставлення суспільства до людей з особливими потребами.

  Стаття 5 Конвенції про права осіб з інвалідністю, ратифікована Україною, забороняє будь-яку дискримінацію за ознакою інвалідності й гарантує інвалідам рівний та ефективний правовий захист від дискримінації на будь-якому ґрунті. Тому вимагаємо від Вас, Народного депутата України, не вживати слово «даун» як образливу характеристику та прибрати це слово з Ваших дописів у мережі Фейсбук», - йдеться в листі

 

21 березня* відзначається Всесвітній день людини з синдромом Дауна. В цьому році ми знов долучаємось до ініціативи міжнародної організації Down Syndrome International «LOTS OF SOCKS». Мета цього символічного всесвітнього флешмобу - привернути увагу суспільства до проблем людей із синдромом Дауна. Щоб висловити свою підтримку і солідарність з такими людьми, ВБО «Даун Синдром» запросили Олега Ляшка 21 березня приєднатися до всесвітньої акції і одягнути в цей день різнокольорові або непарні шкарпетки. «Це буде вважатися Вашим проявом поваги та солідарності перед тисячами сімей, в яких є люди з цією хромосомної аномалією», - зазначається у відкритому листі.

 Окрім того, політика запросили відвідати Центр раннього розвитку ВБО «Даун Синдром» і познайомитись з дітьми з синдром Дауна та їхніми родинами.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: синдром Дауна,надругательство,Олег Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.