Митна реформа на транзитні товари за прикладом ЄС.

13 лютого 2017, 12:26
Власник сторінки
0
250
Митна реформа на транзитні товари за прикладом ЄС.

Митна реформа в Україні була здобула Урядом з великим успіхом в розвитку експортного середовища у відповідності до Конвенції та Європейських стандартів.

Ви запитаєте чому так?

Довгий час українські підприємці зустрічалися з паперовою метушнею та дозволами митниці на переміщення транзитних товарів в західні партнерські країни, втрачаючи час і кошти.

Розпочну з того, що Верховною Радою України було ухвалено 28 грудня 2016 року Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо проведення транзитних процедур у відповідності з Конвенцією». Ініціатором законопроекту були високо кваліфіковані експерти з питань економічного розвитку від Міністерства фінансів України, запропонувавши на прикладі країн ЄС митні декларації Конвенції, використання яких відкриє доступ до інформаційних систем членів країн вільної торгівлі та спростить процедуру переміщення транзитних товарів через кордон, дозволяючи проводити транзитні процедур в України відповідно до Європейських стандартів.

Тоді як, більш детальний аналіз законопроекту дає змогу визначити переваги участі України в сегменті учасників переміщення транзитних товарів:

Перше. Надається гарантія на здійснення фінансових операцій в українських банках на території усіх договірних сторін Конвенції.

Друге. Зникає необхідність декларування товарів на кордоні з ЄС, тепер це відбувається в зоні української митниці при експортному відправлені.

Третє. Відкриті нові шляхи взаємодії між учасниками Конвенції щодо обміну інформації про товари, які переміщуються через спільний кордон.

Четверте. Тепер підприємці використовують єдину митну декларацію та отримують гарантію на переміщення транзитного товару з України в пришвидшеному порядку та за нижчою ціною, створюючи конкуренцію серед перевізників.

П’яте. Українська митна служба здобуде доступ до системи закордонних колег та зможе відслідковувати переміщення товарів учасників договорів Конгресу знижуючи можливість перевезення контрабанди та перехід коштів у тіньову економіку.

Можна вважати, що Уряд прийнявши цю реформу досяг позитивних результатів в розвитку експорту товарів з України за кордон, спричинивши зростання ВВП України та створивши здорову конкуренцію між підприємцями, які виробляють власну продукцію за стандартами західних партнерів.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.