КЛІН ЕНЕРДЖІ – ЦЕ ЩОСЬ ВЕЛИКЕ, ЧИ ВЕЛИКЕ ЛЕДАЩО?

15 лютого 2017, 12:54
Власник сторінки
Журналист
0
75
КЛІН ЕНЕРДЖІ – ЦЕ ЩОСЬ ВЕЛИКЕ, ЧИ ВЕЛИКЕ ЛЕДАЩО?
Схема видобутку біогазу

До мене звернулась франківська самооборона, яка киваючи на випадок з львівським смітником, повідомила, що на сміттєзвалищі в Рибному (КП «ПОЛІГОН»), де працює міський сміттєвий полігон, відбувається якась незрозуміла діяльність.

КЛІН ЕНЕРДЖІ – ЦЕ ЩОСЬ ВЕЛИКЕ, ЧИ ВЕЛИКЕ ЛЕДАЩО?
До мене звернулась франківська самооборона, яка киваючи на випадок з львівським смітником, повідомила, що на сміттєзвалищі в Рибному (КП «ПОЛІГОН»), де працює міський сміттєвий полігон, відбувається якась незрозуміла діяльність. Так стало відомо про «секретний конкурс», як то кажуть, для «своїх» на право будувати на міському смітнику, якусь станцію з видобування біогазу. З самого початку, у активістів з’явилась підозра, що це якась афера від мера міста. Але коли до конкурсу долучилась ще одна компанія з Києва, як то кажуть – «з ім’ям», здалося що все гаразд. Зараз до міста прийде інвестор, і почнеться будівництво чогось сучасного і високо технологічного. Але ж, «музика грала недовго». Конкурс був непрозорий, і незрозуміло як, але в ньому перемогли «любі друзі» з «Клін Енерджі», ті самі, під кого і робився усей цей галас з конкурсом. Комісія чомусь повірила що «Клін Енерджі», яка фігурує якимось незрозумілим чином у кримінальної справі про зникнення бюджетних коштів вкрадених через ТОВ «Стропува Україина», зможе виконати заявлений обсяг робіт у найкоротший термін – до дня міста. Так було заявлено представниками «Клін-Енерджі» - 3 місяці, і вони побудують біогазові електростанцію. Про це навіть преса франківська написала!
Ну може колеги журналісти с Франківська щось наплутали, я не знаю. Але коли представники програвшої сторони заявили, що маючи опит будування подібних станцій, вони не можуть обіцяти вкластись в строки менш ніж в пів року, в комісії мабуть вирішили, що то дуже довго. Тому коли «Клін Енерджі» пообіцяло провести роботи в три місяця, комісія, чи не вдуваючись до подробиць то ще з якихось причин, перемогу віддала їм.
Ну не знаю, може «Клін Енерджі» щось таке велике, чого не було ще на теренах України, чи усієї Европи…. Чи просто усіх пошили у дурні. Я почав вивчати справу, і вийшов на голландську компаную Global Health Fиnancиal Resolutиon Servиces B. V. – їх українські партнери ООО "Озон Инвестмент" збираються будувати в Луцьку та в Чернівцях біогазові станцію подібну тієї що збирається будувати «Клін Енерджі» в Франківську. Так от, вони заявили, що 3 місяця на подібні роботи це дуже мало, і поцікавились, що то за великі інженера з «Клін Енерджі», які зможуть построїти біогазові установку раніше їх. Представники ООО «Озон Инвестмент» наголосили, що бистріше ніж 14 місяців, вони не встигнули б, крім того, ці строки без прокладки лінії електропередач. Так от у випадку з «Клін Енерджі» їм ще потрібно прокласти лінію електропередач, а потім вже будувати біогазові установку. От я і цікавлюсь – «Клін-Енерджі», це щось велике, чи велике ледащо»? Як би так не сталося, що до дня міста, нічого на міському звалищі не побудується. А от т оді буде питання – під які гарантії ця компанія обіцяла вкластись у строки і як вона пояснить інвесторам, що обіцянки у них розійшлися з реальністю.
Подивимось – до дня міста залишилось недовго… 7 травня. От і побачимо. Якщо вони це все там побудують, і біогазові станція запрацює - то заберу свої слова обрано. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.