Допомога переселенцям через Моніторингову місію ООН

26 травня 2017, 18:04
Власник сторінки
0
49

Правова допомога ООН

Шановні краяни!

 Через військові дії на Сході України без домівок та майна залишилася значна частина мешканців Донецької та Луганської областей. Найбільш соціально активні за свою проукраїнську позицію зіткнулися з реальними погрозами життю, відтак були змушені мігрувати в різні регіони України, в т.ч. й Чернівецьку область. Окремі з них зазнали тортур, катувань, незаконного затримання, застосування сексуального насильства, порушення майнових, релігійних, прав та інших заходів фізичного і психологічного тиску з боку членів бандформувань ДНР і ЛНР та кадрових російських військовослужбовців.

Тому закликаємо постраждалих звертатися для отримання необхідної  правової допомоги до українських та міжнародних правозахисних організацій. Інформацію викладати у довільній формі із зазначенням осіб, котрі вчиняли насильство та свідків, які можуть підтвердити їхні незаконні дії. А у разі звернення до представництв Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні - клопотати щодо надання юридичної чи іншої допомоги для захисту порушених прав.

Правову допомогу можна отримати в представництвах центрів з надання безоплатної правової допомоги, які створені в м. Чернівці (вул.В.Аксенина, 5) та  районах області (єдиний телефонний номер 0800213103), а також у підрозділах Моніторингової місії ООН з прав людини за наступними адресами:  

- м. Київ, вул. Еспланадна, 20, оф. 310;

- м. Одеса, вул. Троїцька, 33а, оф. 302;

- м. Харків, вул. Весняна, 5/4;

- м. Краматорськ, пр. Краматорський, 41;

- м. Дніпро, вул. Гоголя, 62.

- тел. номер: +380442535966;

- ел. пошта:hrmmu@ohchr.org

У разі, коли зверненню у правові установи перешкоджає побоювання постраждалих щодо переслідування бойовиками їх родинних зв’язків, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, просимо звертатися за номером 380669620580.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.