Ситуація у Калинівці

28 вересня 2017, 15:45
Власник сторінки
Народний депутат України
0
275
Ситуація у Калинівці

Ситуація у Калинівці: причини та наслідки.

Необхідно системно проаналізувати ситуацію, адже лише за цей рік це вже третя подія: ‪23 березня‬ на території військового складу Міноборони ‪м. Балаклія Харківської області, 22‬ вересня на складах боєприпасів в районі с. Новоянисоль під Маріуполем та 26 вересня на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу м. Калинівка Вінницької області. Безперечно, необхідно створювати загальнонаціональну систему моніторингу та забезпечення безпеки зберігання зброї та боєприпасів. Якщо для цього необхідно внести якийсь законопроект до Верховної Ради, я думаю, що цей законопроект, виходячи з того, що йдеться про безпеку, зможе об’єднати не лише коаліцію, а й опозицію. Тому що це питання безпеки, питання українських національних інтересів. І головне, на чому я б хотів наголосити, – необхідно докласти максимальних зусиль, аби зібрати зброю, боєприпаси та їх частини, розкидані на великій території; понад 30 000 людей було евакуйовано, вони повертаються до своїх домівок, а отже, можуть наразитись на небезпеку. Про це потрібно дбати.
Такі події мають бути джерелом уроків, а головне, аби ми уникали таких ситуацій у майбутньому. Ці події мають об’єднати нас, а не стати джерелом з’ясування стосунків, це не чесно стосовно тих людей, які потерпають від подібних ситуацій.
Ми всі говоримо про жахливі наслідки для національної безпеки, колосальні збитки для держави, вже стільки сигналів, що необхідно би було узагальнити проблеми та ризики, які існують, та створити певну систему моніторингу та забезпечення безпеки зберігання зброї та боєприпасів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: пожар,Калинівка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.