Про головнийсуспільно-економічний інтерес народу у сучасному світі

01 грудня 2017, 21:41
Власник сторінки
0
23

Про Україну і не тільки

Про головний суспільно-економічний інтерес народу у сучасному світі.

Інтереси народу полягають насамперед у успішному його самовідтворенню. А якщо за чверть століття населення країни зменшується чи не на третину, то ні про яке самовідтворення не може бути і мови — щось у соціальному житті цього народу йде катастрофічно „не так“.

Я стверджую, що успішне самовідтворення народу у сучасному світі можливе лише за умови, що заробляють на життя саме ті, хто працює, створюючи матеріальні та інші блага, а не за умови, що трудиться обдурений люд, а наживаються крадії, які, може, й кинуть якусь кістку „з панського столу“.

А можливе це у сучасних умовах лише за колективної власності та відповідно колективного способу виробництва. Понад двісті років тому у феодальній Франції це було можливо за домінування так званого „простого товарного виробництва“ дрібної буржуазії — ремісників, кустарів та парцельних селян.

Але історія тієї ж Франції, як і багатьох інших країн, показала, що дрібна буржуазія у процесі суспільного розвитку розшаровується на власне буржуазію — капіталістів — та „чистих“ працівників — пролетаріат.

Отже, дрібна буржуазія в якості суспільного ідеалу сучасності бути не може — це не що інше, як відкидання суспільства у його розвитку на понад двісті років назад (коли ж ми тоді наздоженемо розвинені країни? Відповідь очевидна: ніколи!).

Сьогодні назріла необхідність відтворення єдності власності з працею, але вже на новій суспільно-економічній основі — суспільної інституції найманої праці. Носій найманої праці повинен знову стати суб'єктом відносин власності в межах виробничого колективу.

І саме в цьому полягає головний суспільно-економічний інтерес народу у сучасному світі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Торубара
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.