«Жити по-новому 2», або місія (не)здійсненна.

19 січня 2018, 14:41
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
95

В Україні не було жодного президента, який не хотів би балотуватися на другий термін. Так і Президент Петро Порошенко піде на другий президентський термін

В Україні не було жодного президента, який не хотів би балотуватися на другий термін. Так і Президент Петро Порошенко піде на другий президентський термін, заявляє очільник парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Гринів (доречі саме його називають автором гасла виборчої кампанії Петра Порошенка «Жити по-новому».

У людей скоротився кредит довіри до влади, стало більше претензій до Президента, частіше піднімають питання про відповідальність верхівки – і це вже інші вимоги, ніж ті, які були до попередніх глав держави.

Політологи зазначають, що президентська команда починає готуватися до президентських виборів. Адже в складних політичних умовах, коли парламентська більшість залишається слабкою, не можна виключати дочасних виборів – ані парламентських, ані президентських.

Картинки по запросу вибори 2019

Взагалі, якщо бути відвертими з собою, то жодні гасла не допоможуть  перебратися на другий термін, тобто шанси вдруге стати президентом близькі до нуля – хоч би як він змінював передвиборні гасла та стратегію. Хоча, як на мене, то «Красти "по-новому", брехати по-старому» - звучить дуже непогано, бо в нас вже й АТО тривала години, і «Рошен» ми продавалі, і долар повернули не вище 10 гривень.. Напевно, тільки в Україні список невиконаних справ Президента оновлюється швидше, аніж будуються нові будинки, ремонтуються дороги.

Незважаючи на всі промахи, за три роки президентства він досі залишається найрейтинговішим політиком країни. Український народ хоче не безгрішних, але, як мінімум, не відірваних від реальності, відкритих людям, щирих лідерів. Народ чекає від них самовідданості і співчуття. По-моєму, це дуже просто. І це зовсім не політична, навіть не підприємницька фантастика. Бути без інтриг і неміцних коаліцій, нічних торгів і будь-яких політтехнологічних хитрувань до і під час виборів. Які, до речі, обійдуться в десятки мільйонів доларів - і далеко не факт, що спрацюють.

Картинки по запросу табличка президент україни

Сучасні американські мільярдери витрачають більшу частину прибутку на благодійність. При тому, що їх країну не паралізує корупція, яка поглиблює економічну кризу. І ніхто з цих мільярдерів не помер з голоду і навіть не поскаржився на долю. Навпаки, вони жертвують добровільно - і вони щасливі, шановані співгромадянами, забезпечені на все життя.

За час правління Петра Порошенка його рейтинг часто змінювався, але майже завжди в гіршу сторону. Останнє соцопитування, проведене українським незалежним агентством Z & B Global в листопаді 2017 року, показало, що рейтинг Президента становить трохи більше 11 відсотків. Це при тому, що на виборах 2014 року він набрав майже 55% голосів виборців, хоча кого не запитай, то всі кажуть, що не голосували за нього.

Виборча стратегія президента буде зрозуміла не раніше, ніж навесні 2018 року, коли країна увійде в активну передвиборну фазу. На сьогодні дві головні теми, які можуть визначати хід його кампанії - це припинення АТО, або ж досягнення повного примирення по лінії розмежування, успіхи з реформами - звіти, що змінилося в інфраструктурі, які є досягнення щодо підвищення зарплат і пенсій, матеріального становища виборців.

 

І, наостанок, не можу не згадати вірш невідомого автора «Я верю в честность Президента»:

«Я верю в честность Президента

И в неподкупность постовых ,

В заботу банка о клиентах…

В русалок верю, в домовых.

 

Конечно, верю депутатам,

И всем политикам, ага,

Премьеру и его ребятам,

Страну раздевшим донага.»

 

Історична довідка:
В ході військових дій Джордж Вашингтон витратив на армію, яка практично не отримувала коштів з інших джерел, майже всі свої статки, до того ж відмовився від заробітної плати за роки війни. Однак після війни американський Конгрес наполіг на тому, щоб він прийняв великий земельний наділ.

У 1792 році його одноголосно переобрали на новий термін, хоча сам Вашингтон у своїй передвиборчій кампанії не брав участі. До сих пір він залишається єдиним президентом США, за якого проголосували всі члени колегії виборців.

Джордж Вашингтон також є найбагатшим (в відносних цифрах) президентом Сполучених Штатів за всю історію.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.