Шанси Порошенка

27 січня 2018, 20:54
Власник сторінки
соціальний експерт
10
620

Думка експертів

У Петра Порошенка мало шансів виграти президентські вибори у 2019 році. Таку думку висловили українські експерти на прес-конференції «2018 рік - кульмінація і розв'язка» у Києві.


«Із соціологічної та політологічної точки зору, у президента, який має не більше 5% підтримки виборців, мало шансів знову виграти вибори», - сказав директор соціологічної служби «Український барометр» ВікторНебоженко.

На його думку, також треба брати до уваги те, що Україна перебуває в «поганому стані»: «Ми –одна з найгірших країн за рівнем свободи преси, розвитку економіки та рівнем корупції».

 

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов також зазначив, що українці розчаровані суспільно-політичною ситуацією в країні і вже не вірять в обіцянки влади, які не виконуються: «Який результат дають реформи влади? Ніякий, тому що це деформи, а не реформи». На його думку, чинний президент навряд чи балотуватиметься на другий термін!

«Чинний президент наразі вагається. До того ж, я не думаю, що західні партнери будуть в захваті від того, що бізнесмен Порошенко балотуватиметься знову без відчутних шансів на перемогу», - сказав він.


Карасьов також зазначив, що на виборах у 2019 році повинні перемогти політичні сили, які вже мають свою історію. «Подивіться останні роки – це роки утвердження партійної системи в Україні. Згадайте вибори в ОТГ», - зазначив він.

 

Політолог нагадав дані соціологічних досліджень, де лідером електоральних симпатій є «Батьківщина», невладна партія, яка спирається не на адмінресурс, а на свої регіональні осередки.  

І цей тренд на розбудову партійності, вважає експерт, треба піднімати. «Усе має починатися з людей, знизу. Не партії грошей мають керувати, а партії людей», - переконаний він.

 

Водночас експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко додав, що з огляду на ситуацію в країні, коли триває податковий тиск, закриваються малі підприємства, зростає корупція, на наступних виборах влада намагатиметься йти шляхом фальсифікацій.

Він також наголосив на тому, що наразі влада втратила адекватність і це є реальною загрозою для України. «

Свідченням цього є те, що лідери країни в Давосі розповідають про зростання економіки України на 2%.

Свідченням того також є те, що гарант Конституції не вносить  представників від опозиції до кандидатів на членів ЦВК, попри те, що «Батьківщина» вчасно подала президенту кандидатуру. Опозиція має бути представлена в центральному виборчому органі!

Це ганьба перед зовнішніми партнерами, перед людьми.


З огляду на це і стає очевидною підготовка до фальсифікацій на наступних виборах», - зазначив Костянтин Матвієнко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Порошенко,фальсификации,ЦВК,вибори,Вадим Карасев,Небоженко,Матвієнко,Давос 2018
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.