Збори духовенства Хмельницької єпархії

30 січня 2018, 19:00
Власник сторінки
0
83
Збори духовенства Хмельницької єпархії

Відбулися збори духовенства Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

29 січня 2018 року о 10.00 в місті Хмельницькому в приміщенні кафедрального собору Святого Апостола Андрія Первозванного, за адресою вул. Козацька, 69, під головуванням керуючого Хмельницької єпархії Високопреосвященного митрополита Антонія (Махоти), відбулися збори духовенства Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

На порядок денний зборів виносилась низка питань, що стосуються життя єпархії, першим з яких було офіційне представлення духовенству нового клірика – преосвященного єпископа Марка (Гринчевського), настоятеля храму Різдва Христового міста Дунаєвець: владика Антоній зачитав текст відповідного рішення Священного Синоду УПЦ КП та указ про призначення на посаду настоятеля.

З метою полегшення духовної комунікації священнослужителів у Великий Піст, правлячий архієрей запропонував здійснити умовний поділ єпархії на духівничі округи з обранням священнослужителів, які нестимуть послух духівників у межах згаданих територіальних громад.

Під час обговорення цього питання духовенство пропонувало вдосконалити розподіл духівників. Так, благочинним міста Хмельницького, митрофорним протоієреєм Ярославом Рібим було запропоновано утворити додатково центральний духівничий округ та вніс кандидатуру преосвященного єпископа Адріана (Кулика) настоятеля храму Іоана Хрестителя в місті Хмельницькому.

Таким чином, духівниками стали священнослужителі: єпископ Адріан (Кулик) – центральний округ, єпископ Марк (Гринчевський) – південний, архімандрит Владислав (Федотов) – північний, митрофорний протоієрей Микола Хом’як – східний; митрофорний протоірей Андрій Васькевич – західний.

Крім того, було проведено аналіз роботи єпархіальних відділів за минулий рік та розглянуто плани їх діяльності на перспективу.

Головуючий, дякуючи всім учасникам за плідну роботу зборів, наголосив на позитивній і якісній динаміці життя єпархії та висловив надію, що Господь допоможе всім досягти не гірших результатів і в новому періоді.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ КП,священник,Собор,Хмельницька область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.