РЕАЛІЇ ПРИКОРДОННОГО МІСТЕЧКА

09 лютого 2018, 14:22
Власник сторінки
0
132
РЕАЛІЇ ПРИКОРДОННОГО МІСТЕЧКА

Карпатський басейн один із проблемних регіонів України. Вже давно всім відомо, що Угорщина має свої плани на частику міст, які пролягають біля угорського кордону.

Особливо після проходження угорської партії КМКС на виборах в міську раду. Помітно зросла  концентрація угорсько мовного населення. Тому прийняття Закону про освіту отримало ріску реакцію протесту від Угорщини. Яка усіма силами намагається інтегрувати українське населення до Угорщини. Ще одним із прикладів зіткнення двох націй став батальйон 128 бригади...

Днями у фейсбук-групі «Громадський Форум Берегівщини» з'явився резонансний пост очільника берегівського осередку ВО «Свобода», добровольця-учасника АТО Василя Вовкуновича наступного змісту: «Є розпорядження вищого армійського начальства вернути в наше місто дислокацію військової частини, в складі батальйону чи більше. Подія ніби пересічна, якби не колізії з військовим містечком, яке вже ніби стало власністю міста. Тож на сесію , на 9-е лютого, виноситься це питання. Є інсайдерська інформація, що куратори з метрополії проводять з депутатами роботу, щоб вони проголосували проти».

Зокрема, на сторінці «громадського форуму Берегівщини» розміщена анкета опитування  стосовно розміщення військової частини в м.Берегова для дислокації батальйону 128 бригади. Більшість опитувачів, які підтримують ідею становить україномовне населення м.Берегова.

Також, серед місцевого населення, лунають думки про не бажання місцевою владою розташовувати військову частину ЗСУ, тому що збільшиться концентрація україномовного населення у прикордонному містечку, що не є допустимим перед початком виборчої кампанії та зможе вплинути на хід виборів. Найбільш критично відреагувала саме угорська партія, в якої є власні плани для вільних приміщень колишньої військової частини. Раніше, на спірний об’єкт претендувала компанія «Ауді», яка планувала розташувати своє підприємство з виробництва комплектуючих до автомобілів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Угорщина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.