Коли ліки з РФ покинуть Україну?

16 лютого 2018, 14:37
Власник сторінки
0
79
Коли ліки з РФ покинуть Україну?

В той час, коли Росія окупувала територію АР Крим та продовжує військові дії в східній частини України, фарм представники РФ якнайкращим чином успішно здійснюють експортно-імпортні операції.

     Російські фармвиробники вільно себе почувають на окупованій території. Ними максимально створюються умови для посилення залежності ринку лікарських засобів від Росії, забороняється ввезення ряду товарів українського походження та здійснюється прихована російська експансія.
    Операції із поставки товарів здійснюються як на території АР Крим, так і на територію України (а може і на територію ОРДЛО).
   Зазвичай, вищевказані операції здійснюються через неконтрольовані ділянки кордону з Російською Федерацією, ліквідовані митні пости шляхом свідомого порушення українського законодавства та міжнародних правових норм.
    Попри порушення вимог українського законодавства, російський бізнес нагло веде прямі взаєморозрахунки з аптечними мережами в АР Крим. До такого методу вдаються такі фарм представники РФ: АО «Валента Фармацевтика», ООО «Герофарм», АО «Нижфарм», ЗАО "Обнинская Химико-Фармацевтическая Компания", ООО «Петровакс Фарм», ЗАО «Фарма Вам», ЗАО «Фармцентр Вилар».
     На полицях майже всіх аптечних мереж, які залишились на окупованих територіях, можна знайти немало лікарських засобів виробників РФ, які також імпортуються і на територію України. До таких лікарських засобів належать: «Граммидин», «Пантокальцин», «Ингавирин»», «Кортексин», «Левомеколь», «Синтомицин», «Витапрост», «Глицерин», «Депантол», «Ливарол», «Фенибут», «Лонгидаза», «Полиоксидоний», «Глутоксим», «Сангвиритин» та багато інших ліків.
     Через це, виникає багато питань, чому російські компанії свідомо ведуть гібридну війну та продають свої ліки куди їм заманить, зневажаючи міжнародне право? Чому Україна купує ліки в країни-агресора заради лікування військових, які отримують поранення від ЗС РФ та супротивляться її агресії?
      Виробники РФ можуть сказати, що це не їх продукція, вони нічого не возять туди, ми не знаємо звідки вона в них. Вслід за цим, виникає логічне питання: невже це фальсифіковані лікарські засоби, які завозяться з метою зменшення, а може й навіть знищення популяції в Криму? чи може навкруги звичайний оман?
     В розрізі даної ситуації мене цікавить ще один момент: чому українською владою не приймається жодних мір по обмеженню вказаного свавілля? Чому продовжуються поповнятися полиці українських аптек російськими лікарськими засобами?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Лекарственные препараты,контрабанда,лекарства,фальшивые лекарства,Російська Федерація,фальсификация лекарственных средств,борьба с подделкой лекарств,подделка лекарственных средств,ліки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.