Профспілки призупинили участь у правлінні фондами соцстрахування

01 червня 2018, 13:10
Власник сторінки
Заместитель Председателя Федерации профсоюзов Украины
0
37
Профспілки призупинили участь у правлінні фондами соцстрахування

Рішенням СПО (Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні) призупинено участь у роботі правлінь Фонду соціального страхування України



   Державною стороною в особі Міністерства соціальної політики руйнується соціальний діалог і ігноруються закріплені законодавчо і гарантовані Конституцією принципи паритетності управління, що блокує можливість вирішення критично важливих питань. 
Бюджети фондів здебільшого формуються за рахунок внесків роботодавців та самих застрахованих осіб, працюючих українців. Саме тому управління фондами має здійснюватись ТРЬОМА сторонами соцдіалогу. На сьогодні замість тристороннього управління маємо одноосібне. Як голова правління Фонду соціального страхування України вважаю це неприйнятним.

Вимагаємо від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана невідкладно провести зустріч з представниками СПО об'єднань профспілок. Крім дотримання конституційних норм щодо паритетності управління, вимагаємо законодавчо гарантувати підвищення рівня страхових гарантій (зокрема, досі залишається нижче конституційно визначеного рівня та не відповідає вимогам ратифікованих Україною конвенцій МОП мінімальний розмір допомоги по безробіттю).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: профспілки,Федерація профспілок України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.