Уряд розроблятиме інструменти контролю місцевої влади

20 червня 2018, 16:57
Власник сторінки
0
26

"Три кити децентралізації: повноваження, фінансові ресурси та контроль. І інструментів контролю зараз не вистачає. Нам потрібно розробити ефективну систему нагляду та контролю", - заявив В.Гройсман.

Започаткована чотири роки тому реформа децентралізації як нова практика управління територіями вже довела свою ефективність в частині забезпечення повноважень та фінансових ресурсів на місцях.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з делегатами ХIV Українського муніципального форуму. Він уточнив, що елемент контролю використання нових можливостей фактично відсутній і вимагає напрацювання.

-                     Три кити децентралізації: повноваження, фінансові ресурси та контроль. І інструментів контролю зараз не вистачає. Нам потрібно спільно з Асоціацією міст України розробити ефективну систему нагляду та контролю, - заявив Глава Уряду.

Він також нагадав, що Україна входить у період виборів, в тому числі на місцевому рівні. «Хотів би, аби кожен вийшов з результатом і отримав мандат на новий термін. Якщо люди працюють декілька термінів, вони можуть забезпечити сталість та ефективність в своїй роботі, - зазначив Володимир Гройсман. - Ми є носіями нашого управлінського досвіду. Маємо цікаві практики управління громадами. І тут максимальне створення інструментів діалогу з громадою має надзвичайно важливе значення».

 

Прем’єр-міністр запевнив, що за 3-5 років держава має всі шанси побудувати міцну економіку з розвинутою інфраструктурою. І зробити це можна у прямому діалозі між центральною і місцевою владою. «Наш успіх має конвертуватися в якість життя громадян», - відзначив Глава Уряду.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Володимир Гройсман,Україна,місцеве самоврядування,децентралізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.