СБУ в Києві запобігла провокації РФ проти кримських татар

02 липня 2018, 11:35
Власник сторінки
0
32
СБУ в Києві запобігла провокації РФ проти кримських татар

Служба безпеки України спільно з ГУ Національної поліції у місті Київ запобігли провокативній екстремістській акції в Києві, замовленій російською стороною.

     Службою безпеки України спільно з ГУ Національної поліції у місті Київ попереджено здійснення на замовлення російської сторони екстремістської провокативної акції в столиці, спрямованої на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.
   За задумом представників закордонних підривних центрів, підпорядковані їм особи в Україні повинні були зірвати презентацію першого кримськотатарського фільму-казки «Хідір-деде», яка мала відбутися 1 липня в кінотеатрі «Жовтень». Підконтрольні російській стороні громадяни України повинні були винайняти у Києві до 100 осіб та поділити їх на три групи, нібито українських націоналістів.
   Перша мала провести акцію протесту проти лідерів кримськотатарського народу. Друга – розкидати листівки провокативного характеру серед глядачів у залі. Третя – облити «зеленкою» ініціаторів створення картини.
     З метою недопущення здійснення провокації її організаторів затримано під час підготовчої наради в одному із закладів громадського харчування Києва. У них вилучено заздалегідь підготовлені «зеленку», плакати і листівки провокативного змісту та інструкції від іноземних кураторів.
     Зареєстровано кримінальне провадження з ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 161 КК України.
    Достеменно відомо, що організатори акції, спрямованої на розпалювання міжнаціональної ворожнечі проти кримськотатарського народу, причетні до здійснення провокації біля посольства Угорщини 20 червня поточного року. У той день, ті ж самі фігуранти організували провокацію у вигляді пікетування посольства Угорщини в Україні, скандування антиугорських гасел та знищення опудала прем’єр-міністра Угорщини В.Орбана.
     Незважаючи на те, що акція тривала не більше 10 хвилин, а її організатори прибули з іншого міста, співробітники СБ України змогли не лише розкрити цей злочин, а й попередити скоєння наступного протиправного прояву, спрямованого на розпалювання національної ворожнечі між українцями і кримськими татарами.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,предупреждение,служба безпеки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.