Як створити 5 тисяч робочих місць на Сумщині?

13 липня 2018, 11:32
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
29
Як створити 5 тисяч робочих місць на Сумщині?

Держстат України опублікував дані щодо безробіття за І-й квартал 2018 року. Цифри невтішні.

Офіційно середній показник безробіття в Україні складає 10%. На Сумщині лише за перший квартал цього року кількість непрацюючих зросла на 6%.

Але це лише вершина айсбергу. Загальна кількість людей, що не працюють складає майже 35% від населення працездатного віку. Аналогічні показники демонструє Греція та Іспанія, де рівень безробіття складає 20,1% та 15,8% відповідно. Влада цих країн чітко розуміє, що має кризову ситуацію із зайнятістю населення і робить все можливе, щоб забезпечити робочими місцями громадян.

В Україні, зокрема на Сумщині, все абсолютно по-іншому. В регіональних програмах та стратегіях немає жодних конкретних кроків задля створення нових робочих місць чи зменшення рівня безробіття. Чиновники не звітують про результати роботи в розрізі нових виробництв та робочих місць. Життя простого українця їх не цікавить. 

Показовим став приклад «голодної ходи» працівників заводу Фрунзе, які 7 місяців не отримують заробітної платні. І перед якими виступив мер із зарплатнею в 30 тисяч гривень та депутати від провладної коаліції, із зарплатами в декілька десятків тисяч гривень. Ті ж самі депутати, які призвели до знищення заводу та кризи в економіці.

Насправді, відсутність робочого місця це не просто цифри, це життя конкретної простої людини, яка втратила можливість працювати, засоби для існування і т.д.. Це величезна соціальна проблема яка має вкрай негативні наслідки для людини та суспільства. Це і наркоманія, і криміналізація суспільства, це зростання рівня захворювань та смертності. Це зменшення рівня освіти та міграція населення за кордон.

Ми, підприємці та промисловці, які власними руками побудували виробництва, створили робочі місця та взяли на себе відповідальність за сім‘ї робітників та майбутнє України пропонуємо 5 простих кроків задля створення нових та збереження існуючих робочих місць на Сумщині.

Це 5 завдань для нової влади, яка, ми впевнені, дуже скоро замінить наскрізь прогнилу владу корупціонерів та популістів. Якщо ми виконаємо ці 5 завдань, то протягом першого року ми створимо в Сумській області 5 тисяч нових робочих місць із високою зарплатнею.

1. Відродження СМНВО ім. Фрунзе! 

Завод, ім‘я якого знав весь світ, перетворився на купку ледь дихаючих цехів, які готуються до банкрутства. Керівництво заводу під прикриттям влади знищує виробництво. 

Ми пропонуємо розпочати процедуру націоналізації заводу щоб не допустити його краху. Трудовий колектив та представники влади мають відкрито сісти за стіл переговорів та увійти до керівництва заводу. Завод буде збережено та модернізовано. Нове керівництво розширить ринки збуту та відновить втрачені економічні зв‘язки. 

2. Створення ІТ – парку на базі заводу електронних мікроскопів!

Підприємство, якому в наступному році виповниться 60 років, на даний час перетворилось на монумент бездіяльності влади та економічної кризи. Розбиті вікна та проіржавіла огорожа, час наче зупинився в мертвих цехах в минулому підприємства – флагмана.

Ми пропонуємо повернути підприємство до обласної власності, викупивши його борги. Приміщення в центрі міста із підведеною інфраструктурою ми перетворимо на сучасний інноваційний ІТ – парк, в якому почнуть працювати молоді підприємств галузі інформаційних технологій. Ми залучимо для цього інвесторів, як це вже успішно зробив Львів. 

3. Створення інфраструктури підтримки підприємництва!

Людина, яка вирішила займатися власною справою, гідна поваги та шани. Молоді люди, які розпочинають займатися бізнесом, а не їдуть на заробітки за кордон, мають отримати не тільки повний спектр інформаційної та консультаційної допомоги, а й дешеві кредити за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Ми відновимо роботу місцевих фондів підтримки підприємництва та наповнимо їх грошима. Дешеві кредити мають видаватися на створення власного виробництва та придбання вітчизняного обладнання. Центри зайнятості ми перетворимо на консультаційні центри, які насправді будуть шукати роботу для людини, а не розподіляти кошти та витрачати їх на ремонти. Малий бізнес забезпечить розвиток середнього класу.

4. Програма підтримки місцевих товаровиробників «Купуй Сумське!»

Підприємства – виробники є основою економіки Сумської області. Їх підтримка, модернізація виробництва, підтримка виходу та нові ринки мають стати ключовими завданнями для влади. Державні та комунальні підприємства мають купувати продукцію українського та місцевого виробництва, а не дешеві імпортні аналоги, які вимивають кошти з України. Заклади медицини та освіти, культури та відпочинку зможуть отримувати якісну та дешеву продукцію сумських фермерів та переробників.

Ми впровадимо обласну програму підтримки місцевих товаровиробників замінивши неякісні імпортні товари на якісну українську продукцію, що виробляється на Сумщині.

5. Кожному випускнику – перше робоче місце!

Сумщина має величезний науковий та освітній потенціал. ВНЗ Сумської області заслужено займають високі місця в загальнонаціональних рейтингах вищої освіти. Проте випускники вимушені шукати кращої долі за кордоном, бо не мають перспектив реалізувати себе на батьківщині. Підприємства не зацікавлені в працевлаштуванні молоді.

Ми створимо систему компенсацій та податкових пільг для підприємств, які наймають на роботу випускників. Закон про компенсацію єдиного соціального внеску за працевлаштованого працівника повинен потужно запрацювати на Сумщині. Якщо підприємство наймає іноземця, воно повинно заплатити податок за створення робочого місця для українця.

Ми закликаємо всіх людей справи об’єднатися та своїми власними руками розпочати відродження рідної Сумщини, щоб наші діти та онуки змогли жити в міцній, багатій та сильній Україні.

Люди праці – основа України!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.