Роздуми після Хресного Ходу

28 липня 2018, 08:27
Власник сторінки
0
1103
Роздуми після Хресного Ходу

Українська Православна Церква - це єдина сила, яка здатна об’єднати країну, це єдина сила, яка не ділить своїх дітей на чужих і рідних, це єдина сила, яка сьогодні проповідує мир, любов, та злагоду.

«Боже, скільки ж їх? Вони все йдуть і йдуть!». Ці слова представника Національної гвардії України, які були випадково почуті одним із журналістів на Володимирській Гірці, напевне, найяскравіше ілюструють те, що відбулося 27 липня в серці нашої Батьківщини та відбувається в наш час в нашій країні. 
Дійсно, ні представники влади, ні представники силових структур чи інших організацій, не можуть чітко і зрозуміло уявити собі скільки ж нас, - віруючих Української Православної Церкви. Чесно кажучи, це відомо тільки одному Богу. Ми ж можемо оперувати тільки приблизними цифрами. Наприклад, під час Хресного ходу з Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври приблизна кількість учасників склала понад 200 000 чоловік, що принаймні вдвічі більше, ніж це було у минулому році. Звісно, до столиці України приїхали далеко не всі православні християни, і навіть не десята їх частина. А це означає, що нас дуже багато. Проте, наші можновладці воліють цього не помічати. 
Саме тому, вони намагалися будь-якими методами завадити православним українцям потрапити до древнього Києва. Блок-пости, різноманітні перевірки, підозри на замінування, погрози позбавити перевізників ліцензій та інше - це лише невеличка частина тих перепон, через які довелося пройти нашим віруючим, щоб реалізувати своє законне право на звершення релігійного обряду. І саме в цьому аспекті їхня кількість не може сприйматися інакше, як диво! Якщо ж до всього вищеперерахованого додати оббріхування Української Православної Церкви з боку деяких ЗМІ, їхні постійні звинувачення в тому, що наша Церква, нібито, «непатріотична» і «не українська», то виникає резонне питання: чому ж нас так багато? Чому тільки з Рівненщини приїхало кілька тисяч чоловік? Чому приїхали люди з усіх куточків нашої держави, серед яких були представники і східних єпархій? 
Відповідь проста: Українська Православна Церква - це єдина сила, яка здатна об’єднати країну, це єдина сила, яка не ділить своїх дітей на чужих і рідних, це єдина сила, яка сьогодні проповідує мир, любов, та злагоду. І саме тому ворог роду людського так ненавидить Її! 
Але ми знаємо, що чим більше диявол бореться проти Церкви, тим Церква стає міцнішою. Свого часу древньохристиянський письменник Тертуліан сказав, що «мученики - то є зерно Церкви». І сьогодні ми бачимо і переконуємося: чим більше нас гонять, паплюжать і ненавидять, тим більше нас стає! Тому ми й повторюємо разом із апостолом Павлом: «Кажуть, що ми помираємо, але дивіться! Ось ми живі! Кажуть, що нас покарали, але нас ще не стратили.Кажуть, що ми засмучені, але ми завжди раді. Нас вважають бідняками, але ми стількох людей зробили багатими! Вважають, що ми нічого не маємо, та ми володіємо всім».
Ми дійсно володіємо всім, тому що з нами Бог!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.