Мовна тиранія: топ-5 ганебних принижень

04 жовтня 2018, 19:33
Власник сторінки
Творець.
0
827
Мовна тиранія: топ-5 ганебних принижень

Прийнятий у першому читанні законопроект № 5670-д лякає великими штрафами за приниження української мови. Але ніщо не принизить нашу мову більше, ніж сам цей недолугий законопроект.

1) Закон про мовну тиранію принижує українську мову, виходячи з того, що нею спілкуватимуться тільки під загрозою великого штрафу (з/п 5670-д, перехідні положення). 2) Закон про мовну тиранію принижує здоровий глузд, ставлячи знак рівності між толеруванням багатомовності та насильницьким переворотом (з/п 5670-д, ч. 7 ст. 1). 3) Закон про мовну тиранію принижує права людини, позбавляючи людину свободи вираження поглядів у виборі мови спілкування в суспільстві (з/п 5670-д, ч. 1 ст. 2). 4) Закон про мовну тиранію принижує кожного читача, запроваджуючи цензуру книжок (з/п 5670-д, ч. 2 ст. 22). 5) Закон про мовну тиранію принижує все суспільство, оскільки замість того, щоб слухати один одного і домовлятися жити разом в мирі та добробуті, ми змушені будемо виправдовуватися перед чиновниками та їхніми кишеньковими бандами крикунів та погромників за кожне слово, сказане чи написане не під диктовку (з/п 5670-д, ч. 9 ст. 1), причому ми ще й будемо змушені купляти у чиновника сертифікат про володіння мовою (ч. 1 ст. 46) - папірець, завідомо брехливий в умовах мовної тиранії, коли в законі чорним по білому сказано, що стандарти мовлення диктує і мовою володіє не суспільство, а виключно купка узурпаторів-апаратчиків мовної тиранії (з/п 5670-д, розділи VІІ, VІІІ). Геть мовну тиранію! P.S. Наша Коаліція за особисту автономію вже підняла на рівні ООН проблему позбавлення українців свободи вибору мови спілкування в суспільстві у доповіді "Україна: проблеми із реалізацією Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Свобода слова,українська мова,права людини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.