ПРОФЕСІЙНА ВІЙСЬКОВА ЕКСПЕРТИЗА ПЕРЕМОЖЕ БРЕХНЮ

20 листопада 2018, 16:46
Власник сторінки
1
108
ПРОФЕСІЙНА ВІЙСЬКОВА ЕКСПЕРТИЗА ПЕРЕМОЖЕ БРЕХНЮ

Пропонуємо долучатись до дискусії!

В умовах тривалої збройної агресії, а також напередодні вже фактично розпочатої передвиборчої боротьби, в національному інформаційному просторі все більше з’являється маніпулятивної, упередженої та дискредитуючої інформації стосовно діяльності Збройних Сил України, а також усього сектору безпеки та оборони.

Будемо відвертими, іноді висвітлені факти дійсно мають місце та потребують уваги з боку керівництва країни і військового командування. Така інформація всебічно вивчається, робляться належні висновки, вживаються відповідні заходи щодо наведення порядку.

Водночас фахівців військової справи дивує та відверто обурює, що прикрившись принципами свободи слова, до деструктивного обговорення армійських проблем часто долучаються непрофесіонали, а іноді звичайні аферисти. За “військових експертів” себе видають різноманітні суб’єкти, військова освіта яких часто обмежується переглядом голлівудського блокбастеру “Спасінні рядового Райна” чи російського фільму “Грозові ворота”. А якщо такий громадянин якісь час побував у війську або долучився до поважного добровольчого та волонтерського руху, то ховайся – це вже “спеціаліст ратної праці” найвищого рівня…

Сумно і жахливо, що фантасмагоричними думками саме таких “фахівців” тотально захоплюються працівники окремих недалекоглядних засобів масової інформації та інтернет-видань. Самоназваних “військових експертів” цитують, на їх думки посилаються та апелюють під час дискусій. Їх тези все частіше підхоплюють та перепоширюють російські інфомайданчики.

І при всій повазі до журналістів, окремі з них навіть не заморочуються, що така непрофесійна діяльність безпосередньо впливає на формування негативного інформаційного фону навколо важливої державної інституції – Збройні Сили України, дискредитує військовослужбовців, завдяки яким вдалося зберегти незалежність та українську державність взагалі. Саме вони – солдати та офіцери влітку 2014 року, часто ціною власного життя та здоров’я, зупинили російську навалу, відстояли нашу землю та мають праву на громадську шану і гідне ставлення суспільства. 

Така ситуація не може задовольнити свідому та дійсно патріотичну частину українського суспільства, вимагає дій у відповідь та на випередження. Громадськість має право на альтернативну, дійсну експертну, думку з військових питань.

Для цього, в соціальній мережі “Facebook” ми створюємо спеціальну групу де плануємо здійснювати професійні дискусії та обмін думками з військових питань, а також розвінчання аматорських суджень з оборонної і безпекової проблематики. Способи роботи в групі – розміщення та коментування цікавої експертної інформації (статті, фото-, відеоматеріали), а також оцінка і протидія упередженим та неправдивим припущенням щодо діяльності Збройних Сил України, а також усього сектору безпеки та оборони. Ми намагаємось допомогти користувачу зрозуміти де дійсно експертна та професійна позиція, а де неадекватна думка та дилетанство.

І хоча на сьогодні наших сил для адекватної боротьби із окремими ворожими медіамайданчиками ще не достатньо, можливо разом ми станемо тим суспільним Голіафом правди, що здатний перемогти медійного Циклопа брехні і непрофесіоналізму.

Пропонуємо долучатись до дискусії!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.