7 МІСЯЦІВ БЕЗ ПЕНСІЇ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРА-ПЕРЕСЕЛЕНЦЯ

25 грудня 2018, 08:32
Власник сторінки
0
201
7 МІСЯЦІВ БЕЗ ПЕНСІЇ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРА-ПЕРЕСЕЛЕНЦЯ

Чергова перемога Чугуївської правозахисної групи

У серпні 2018 року до офісу громадського центру правосуддя сформованого на базі офісу Мережі правового розвитку Чугуївської правозахисної групи, яка є членом Реформаторської коаліції Чугуївщини, звернувся пенсіонер, колишній військовослужбовець, який є внутрішньо переміщеною особою.

Про центр пенсіонеру стало відомо із мережі Інтернет. Під час консультації, яку проводив адвокат Чугуївської правозахисної групи Мудраченко Іван Володимирович, переселенець розповів, що через протиправні дії управління Пенсійного фонду України Харківської області йому не виплачувалась пенсія за 7 місяців у сукупності, на підставі (як виявилось у ході судового розгляду) відсутності підтвердження факту проживання. Виплати по пенсії переселенцю припинялись двічі: спочатку з 01.12.2016 року по 31.01.2017 року, а потім 01.02.2018 року по 31.07.2018 року.

Документів або рішень про підстави припинення виплат пенсій колишній військовослужбовець не отримував та не мав уявлення за що державний орган залишив його без єдиного джерела існування. Адже йому, як особі, яка на теперішній час відноситься до вразливої верстви населення, залишившись без дому та звичного життя, без сторонньої допомоги, довелось відчути всі негативні сторони свого становища ще й з боку держави, яка поклала на себе обов’язок всіляко сприяти захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

Вивчивши документи, які були надані пенсіонером, адвокатом І.В.Мудраченко було складено від імені пенсіонера адміністративний позов до Харківського окружного адміністративного суду . Також надано супровід у суді.

Під час судового розгляду управління ПФУ просило відмовити у задоволені позову, посилаючись на відсутність підтвердження факту проживання пенсіонера та постанову Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 № 365 "Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам".

Адвокат коментує:

«…не підтвердження фактичного місця проживання не є передбаченою Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" підставою для припинення виплати пенсії, а Постанова КМУ № 365 є підзаконним нормативно-правовим актом, який обмежує встановлене законодавством право на отримання пенсії позивачем».

 

12 грудня 2018 року Харківський окружний адміністративний суд виніс рішення, яким задовольнив вимоги пенсіонера та зобов’язав управління Пенсійного фонду України Харківської області виплатити заборгованість з пенсії за 7 місяців в сумі більше 76 500 гривень..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.