«Досягнення української армії не залишаються без уваги»

26 лютого 2019, 10:59
Власник сторінки
Социолог.
0
1129
«Досягнення української армії не залишаються без уваги»

«Лише сильна, боєздатна армія – головний чинник нашої безпеки»

- так Президент України Петро Порошенко пише у своєму аккаунті у «Facebook». Неможливо не погодитись з висловом нашого Гаранта, адже армія - це перша і найвагоміша ланка нашої безпеки. За останні роки, без сумніву, величезний стрибок розвитку армії України, не залишився непомітним.

Так, у нещодавно оприлюдненому рейтингу найсильніших армій Європи, Україна увійшла до ТОП 10! Проект Global Firepower опублікували

Рейтинг найсильніших армій світу, у якому Україна посідає 29 позицію, що є досить вагомим показником, так як цьогоріч у вказаному списку присутні 136 країн.

Першу позицію черговий раз посідають Сполучені Штати Америки, які щорічно збільшують бюджет фінансування армії і цього року він склав 647 млрд. доларів. Наступною є Росія (47 млрд.), Китай (151 млрд.), Індія (47 млрд.) та Франція (40 млрд).

Сьогоднішній рівень боєздатності армії був би неможливий без якісного та надійного військового обладнання. Наприклад, нещодавно на озброєння нашої армії надійшла нова ракетна розробка «Корсар», український аналог американського «Джавеліна».  «Корсар» - це легкий переносний ракетний комплекс, створений конструкторським бюро «Луч», яке входить до складу ДК «Укроборонпром». Цей ракетний комплекс дає змогу вести вогонь на дистанції 2,5 км (такою як і у американського FGM-148 Javelin), а для наведення на ціль застосовується лазерний промінь із низько-енергетичної установки, що дає змогу приховати канал керування ракетою від супротивника.

Беручи до уваги вказані факти, ми бачимо як Україна вже чотири роки успішно протистоїть одній з найсильніших армій світу. Росія - це країна, яка своєму озброєнню приділяє більше уваги ніж проблемам своїх громадян, які замерзають у «великій» та «духовній» Росії де видобувають найбільші запаси природного газу. Тому, наша держава заслуговує бути вище у рейтингу і це все у наших з вами руках.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.