П'ять років Предстоятельства Блаженнішого Митрополита Онуфрія

17 серпня 2019, 11:05
Власник сторінки
0
1765
П ять років Предстоятельства Блаженнішого Митрополита Онуфрія

Його було обрано у надскладний час для нашої країни. Війна на сході, зміна влади, політичні, економічні та соціальні потрясіння - всі ці випробування вимагали дати негайні відповіді.

П'ять років назад на престол Київських митрополитів зійшов Блаженніший Митрополит Онуфрій. Його було обрано у надскладний час для нашої країни. Війна на сході, зміна влади, політичні, економічні та соціальні потрясіння - всі ці випробування вимагали дати негайні, а найголовніше, правильні відповіді. Як ми, віруючі люди, маємо реагувати на кризову ситуацію, що склалася в Україні? - ось питання, яке турбувало кожного християнина нашої держави.

Українська Православна Церква устами своїх офіційних спікерів постійно наголошувала і продовжує наголошувати на тому, що Церква Христова завжди перебуває над будь-якими конфліктами, що у Церкви немає своїх і чужих, а всі - діти Божі. Зрозуміти ці речі - значить більше, ніж на половину, здолати існуючі проблеми. Єдина сила, здатна об'єднати наш народ, - це сила благодаті Божої, яку через Свою Церкву подає Господь.

Блаженніший зміг стати справжнім пастирем, який намагається примирити ворогуючих і об'єднати роз'єднаних. Його позиція виражається словами апостола Павла: "все і у всьому Христос". Тільки у Христі Митрополит Онуфрій бачить сенс свого життя, і тільки до Христа він повсякчасно прагне. А вже від цього прагнення залежать слова і вчинки нашого Первосвятителя.

Це відчуває простий віруючий народ України, для якого за останні п`ять років Блаженніший став взірцем віри, молитви та благочестя. Він не любить слухати похвал у свій адрес, тим більше говорити про здобуте і досягнуте. «Мої досягнення - це мої гріхи» - ось слова, які часто з теплою посмішкою на устах повторює Митрополит Київський і всієї України.

Насправді ж, головною ознакою і основним досягненням його особистого духовного життя є молитва. Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій зумів залишитися смиренним монахом і простим християнином, і в той же час протягом вже п`яти років він впевнено продовжує нести нелегкий хрест Первосвятителя української землі. В цьому і полягає його головний здобуток.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.