Православний гамбіт, турецького патріарха. ( II частина)

20 серпня 2019, 11:38
Власник сторінки
10
451
Православний гамбіт, турецького патріарха. ( II частина)

Повернімося до ПЦУ. Отже, понад 500-т парафій, які начебто перейшли до ПЦУ.

 

Про це, до речі, т.з. митрополит Єпіфаній говорив на святкуванні річниці Хрещенні Київської Русі. 

Про що ж ще говорити в такий день?

Так от, я хочу спитати: За останні пів року, скільки парафій «не перейшло», а скільки парафій утворила, духовно народила за цей час, сама ПЦУ? 

 Скільки нових осередків молитви, проповіді Євангелія народила ПЦУ з часу свого заснування? Хтось може зауважити: пройшло мало часу. 

Вибачте, але якщо вірити українським ЗМІ, які так жваво і яскраво висвітлювали процеси «томатизації» України та створення ПЦУ, що на другий день після підписання томосу, до органів державної реєстрації мали би стояти черги, з бажаючих заснувати парафії ПЦУ.

 Але сталося навпаки. Черги дійсно стали. Але не до реєстраторів, а черги із найманців-націоналістів, які почали зривати замки з храмів УПЦ, бити людей, дітей, священників, оскверняти храми, сіючи ворожнечу по містам і селам, і в такий спосіб забезпечуючи «мирний» перехід парафій УПЦ до т.з. ПЦУ. 

 І виникає питання, до тих, хто благословляв і благословляє і до нині такі дії: Ви насправді вважаєте, що шляхом терору, насильства, залякування, приниження, побиття.

Маніпулюванням закону, перевертанням і викривленням історії, зневагою до міжнародного права і загальнолюдських цінностей ви збудуєте нову церкву? 

Ви насправді вважаєте, що саме у такий спосіб повинна створюватися Церква? Чи так у вашому томосі прописано?  

 На моє особисте переконання, цей проект «СЦУ, ПЦУ» разом з томасом, розробили люди, які в корені не розуміють суті і глибини української душі народу, його світосприйняття, його ментальності, самобутності, і, головне – його глибинної, живої віри.

Віри, яку Український народ вже береже понад 1031 рік. І пак більше. 

 Ви, хто все це створив, хто розпочав цю шахову партію, ви не поважаєте українців як людей, ви сприймаєте їх, виключно як засіб, як шахові фігури, задля досягнення своїх меркантильних цілей і амбіцій. Розділяй і володарюй! 

Але ви вдерлися у царину, яка непідвласна часу і чиїмось амбіціям (навіть вселенським)політиці і земним законам; і самим найдосконалішим піар-технологіям. 

 Церква, як би її не намагалися зробити страшною, відсталою, одягнувши у рвані шати замовних статей, цькуванням ЗМІ, погрозами, залякуванням, Вона (Церква) залишиться Церквою – нареченою Христовою. І не у вашій і будь якій іншій владі це змінити. Спробуйте. Не ви перші не ви останні. Але…

 Вона залишиться Церквою (українською, російською, болгарською, американською) на всі часи. 

Замисліться! Коли ви говорите, або пишете про Церкву, або створюєте антицерковні проекти – ви це пишете, говорите її засновнику – Ісусу Христу! 

Сьогодні лише ледачий ще не написав про УПЦ якогось бруду. Ну а що?! Топ тема! Ми і ФСБшена Церква, і зрадники, і взагалі – ми не люди. 

 Я дивуюсь, чому ще ніхто не написав ( може і є, я не бачив)що ми ЦРУшна, МАСАДівська, МІ-16тська і можливо ще якась Церква. Поспішайте. 

Ваш час спливає. Наступний рік — рік Літніх Олімпійських ігор у Токіо. Теми зміняться, пріоритети поміняються, але те, що ми сьогодні напишемо і скажемо на землі, стосовно Церкви, піде з нами у Вічність. 

 А у Вічності, там де Христове Царство, не існує окремих районів для українців, росіян, поляків, вірмен і якихось інших. Існує одне суспільство – християнин. 

Тобто тих, хто виконував заповіді Христові.  

То чому так легко і нерозсудливо продаєте свою віру? Себе продаєте? У своїй інавгураційній промові, новообраний президент Володимир Зеленський, серед іншого зазначив: «Нас у всьому світі, українців. Понад 60-т мільйонів..»

То чому ж, я питаю, згідно з Томасом, «ПЦУ» відмовилася від всіх українців закордоном? 

Вони чимось гірші, у них якісь вади? Чи може вони менше українці? Все банально просто!

 Ви, заради яскравого папірця під назвою томос, продали і зрадили українців закордоном. 

Можливо в цей момент ви керувалися почуттями національної пам’яті і гідності, історичної справедливості, мови, культури. 

Чим? За скільки і за що ви продали Туркам українців по всьому світу? Чи ви гадаєте, що українцями краще буде опікуватися громадянин Туреччини, ніж України? 

А можливо ви просто домовилися з Фанаром, що замість закордонних парафій ви собі заберете в Україні храми УПЦ, а його Всесвятість закриє на це свої патріарші очі? 

 Ось так! В Україні, захоплюючи храми УПЦ, зводячи наклепи, ви видаєте себе як борці за Помісну Церкву, пре підносите це, як силу народу, силу духу і віри, мужності, національної єдності.

 Що ж. Можливо бити українців в середині України на вашу думку це і є патріотизм. То чому ж тоді такої рішучості не було і не має у «ПЦУ» за межами держави?

Чи яскравий папірець дорожчий за живих людей?

 

 (Далi буде)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.