СБУ планують зробити ще більш професійною спецслужбою

25 вересня 2019, 17:18
Власник сторінки
менеджер
0
270
СБУ планують зробити ще більш професійною спецслужбою

Найважливіша цінність оновленої спецслужби є її співробітники. Від, їх роботи, отримання достойної винагороди за складну роботу та корпоративність духу залежить ефективність спецслужби у цілому

18 вересня поточного року Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні ухвалив рішення про створення спільної міжфракційної робочої групи з підготовки проекту закону щодо реформування Служби безпеки України.

Члени Комітету наголосили на посиленні ключових функцій СБУ та позбавленні її невластивих функцій.

"Була підтримана пропозиція щодо створення спільної міжфракційної робочої групи з підготовки проекту закону щодо реформування Служби безпеки України. Керівником цієї робочої групи визначено голову підкомітету з питань нагляду за діяльністю державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, правоохоронних органів, правоохоронних органів спеціального призначення та розвідувальних органів Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народного депутата Давида Арахамію", - йдеться в повідомленні.

Арахамії доручено сформувати персональний склад вказаної робочої групи. Засідання групи пропонується провести 30 вересня 2019 року.

Крім того, у СБУ почали проводити реформу відомства, не чекаючи на прийняття нової редакції Закону України "Про Службу безпеки України".

Важко не погодитися, що реформа просто необхідна. Про це говорять не лише експерти, про це неодноразово наголошували представники НАТО і ЄС. Якщо хтось хоче сказати, що ЄС і НАТО  намагаються нам запропонувати свої стандарти, це неправда. Вони створили чіткі рамки, але самі заявили, що кожна країна має свої традиції і нюанси. Ніхто не буде втручатись у призначення офіцерського складу, забирання погонів чи розподілення посад агентів. Європа і НАТО підтримують лише глобальні реформи і створення в Україні справжньої спецслужби, яка б могла «на рівних» увійти у спільноту спецслужб країн Заходу і Америки.

Звичайно, реформа такого правоохоронного органу, який відіграє важливу роль в забезпеченні безпеки українського суспільства пройде зі значним скороченням штатної чисельності. В свою чергу збільшиться фінансування спецслужби, будуть перерозподілені функції кадрів, що вплине на реальні результати та досягнення. Це вплине на саму систему безпеки країни, в цілому.

Як зазначають експерти, на реформування СБУ знадобиться не менше трьох років.

І слід пам’ятати, що СБУ бореться не за повноваження, а за державу та спроможність ефективно забезпечувати її безпеку та демократичні євроатлантичні цінності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,НАТО,СБУ,спецслужбы,реформа,сокращение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.