Найбільш масштабна і системна реформа чекає СБУ

11 жовтня 2019, 18:48
Власник сторінки
менеджер
0
168
Найбільш масштабна і системна реформа чекає СБУ

Як не дивно, тема реформування СБУ залишається однію з цікавих та обговорюваних тем в медіа. І напевно, ще ніколи Служба безпеки України не була настільки відкритою для суспільства

І от сьогодні, Голова Служби безпеки України Іван Баканов презентував керівництву та членам комітетів Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки і з питань правоохоронної діяльності концепт нової редакції Закону «Про Службу безпеки України».

Про це зазначає прес-служба СБУ.

Виступаючи перед народними обранцями Іван Баканов зазначив, що на СБУ чекає за всі роки незалежності. В основі цих змін лежить орієнтація на передовий європейський досвід та найкращі міжнародні практики.

Завдяки проведенню реформи Служба стане високотехнологічною, професійною та мобільною, оптимальною за чисельністю й структурно гнучкою. Заплановані зміни дозволять значно підвищити ефективність роботи СБУ, а також допоможуть подолати негативні стереотипи в суспільстві, сприятимуть зростанню рівня довіри громадян до роботи відомства.

Серед основних завдань, що стоять сьогодні перед Службою Іван Баканов назвав: відмову від невластивих функцій та розширення контррозвідувального вектору роботи; впровадження гнучкої структури Служби; скорочення та перезавантаження кадрового потенціалу; демілітаризація; підвищення рівня соціального забезпечення співробітників; деполітизація керівної вертикалі; удосконалення порядку міжнародного співробітництва та обміну інформацією з партнерськими спецслужбами; формування розгорнутої системи демократичного цивільного контролю за діяльністю спецслужби, що слугуватиме запорукою дотримання прав та законних інтересів громадян, зокрема, зробить неможливим тиск на бізнес.

Керманич СБУ висловив сподівання, що завдяки налагодженню продуктивної співпраці з профільними комітетами запланована реформа відбудеться в короткі терміни та матиме позитивні результати як для самої Служби безпеки, так і для країни у цілому.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,СБУ,реформа,Иван Баканов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.