Розведення військ в Золотому та Петрівському – крок до миру

11 листопада 2019, 15:28
Власник сторінки
менеджер
0
22

Розведення військ в Золотому та Петрівському аж ніяк не капітуляція, це кроки до мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також повернення окупованих територій.

У Петрівському зараз завершуються третя доба розведення. І можливо вже взавтра почнеться розмінування територій.

Але скільки людей, стільки ж і думок. І такі питання, як  ситуація на Донбасі, Мінські домовленості, обстріли, загиблі…військова агресія, реінтеграція Донбасу… не сходять зі шпальт ЗМІ. Ці теми найбільш висвітлюються та обговорюються не лише українськими мас-медіа, але й закордонними, російськими та т.зв. «ЗМІ ОРДЛО».

Були проведені соціальні опитування. Експерти опитали способом особистого інтерв’ю дві тисячі українців віком від 18 років. Дослідження проводили з 29 травня по 3 червня поточного року. 

За даними соціологів, 38% українців виступили за припинення військових дій та замороження конфлікту, 22% – за надання цим територіям самостійного або ж федеративного статусу в складі України, а 5% – за відділення. Агресором Росію вважають понад 60% опитаних, проте протилежної думки дотримуються 27% респондентів. Понад 60% опитаних соціологами українців виступають за дипломатичні шляхи врегулювання проблеми війни на Донбасі.

Але на сьогоднішній день в суспільстві немає чіткого розуміння, як держава збирається повертати окуповані території та реінтегровувати населення цих територій.

Хтось говорить про військовий шлях, хтось про дипломатичний, хтось каже, що лише економічною привабливістю ми повернемо людей.

А є й такі, кого влаштовує хаос та війна і такі за гарну копійчину кричить «зрада», «ганьба» та розколюють суспільство.

Але дивує інше… Українці досить освічена та начитана нація, а єдності в питання Донбасу та Криму досягнути ніяк не можуть.

Зусилля повинні докладатися у військовій, економічні, соціальній та інших сферах; і, найголовніше, все повинно закінчується досягненням конкретного результату.

Наразі відбувається досягнення миру дипломатичним шляхом.

Більшість українців підтримують розведення військ, але не підтримую відведення. Адже розведення — це коли відводять війська обидві сторони. Відведення — це коли відводимо тільки ми.

Я навіть не маю сумніву, що російські найманці будуть намагатися зірвати цей процес…

Але кроки в пошуку миру потрібно робити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,мир,донбасс,війна,Мінські угоди
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.