Лишилися великих підприємств і починаємо роздавати землю: що чекає на українців?

24 грудня 2019, 11:12
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
770
Лишилися великих підприємств і починаємо роздавати землю: що чекає на українців?

Якщо запитати у багатьох чи знають вони щось про місто Суми, деякі навіть запитають «а де це?»

А раніше наше місто славилось не лише у своїй державі, а й далеко за її межами. Саме у Сумах була велика кількість містоутворюючих підприємств, продукція яких складала неабияку конкуренцію на світових ринках. Мало хто знає, що завод ім. Фрунзе, нині ПАТ «Сумське машинобудівне науково–виробниче об'єднання», було одним із найголовніших підприємств, яке виробляло компресорне обладнання для магістрального експортного газопроводу «Уренгой–Помари–Ужгород». А перший у світі електронний мікроскоп був зроблений на вже недієвому заводі електронних мікроскопів. Цей ланцюжок можна продовжувати ще довго. На старті нашої незалежності, підприємства України були одними із найпотужніших у світі. Саме ми володіли технологіями, які дозволяли нам виробляти та ремонтувати ракети, літаки та гелікоптери. Зараз же Європа, до якої ми так прагнемо, у складчину виробляє аеробуси. Натомість наші підприємства, замість підтримки виробництва, розпродають свою нерухомість владі, аби погасити борги, або просто закриваються. Заводи, які фактично вкрадені в українського народу, стали об’єктом торгу для центральних держав. 

Повернемося до нашого міста Суми. Фактично 1/3 міста – це штучно створена територія, отримана шляхом намиву піску. Ми захоплюємося досягненнями заходу, втім не бачимо таких же прикладів свого народу. Не будемо заглиблюватися на скільки раціонально використовуються землі отримані шляхом намиву піску, це тема для окремого матеріалу і можливо, навіть привід для додаткової роботи компетентних органів. Втім, слід зазначити, що за території велися й ведуться війни. Війна – це комплекс заходів спрямованих на захоплення людських, енергетичних та територіальних ресурсів. А наш уряд їх просто роздає і при цьому запевняє – «так і потрібно». Результати продажу землі будуть плачевні. Ми вже лишилися масштабних виробництв, а незабаром залишимось і без територій. У селян не буде засобів для виробництва, вони залишаться без своєї годувальниці – землі. Тож слід запитати, в чиїх же все–таки інтересах діє нинішній уряд?

Держава – це складний механізм, що вимагає точного налаштування. Його статути написані кров’ю. Саме тому так важливо їх дотримуватись, а не діяти всупереч інтересам українського народу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.