Як УПЦ МП підтримує імперську політику Російської Федерації щодо України

31 січня 2020, 16:15
Власник сторінки
1
73

Як УПЦ МП підтримує імперську політику Російської Федерації щодо України

Нещодавно радник Голови РНБО зазначив про необхідність залучення УПЦ МП до процесу примирення конфлікту у російсько-українській війні на Донбасі.

Однак чи дійсно УПЦ МП вважає події на Донбасі війною. Офіційно представники цієї церкви уникають від публічних заяв щодо агресії Росії. Хоча в офіційних документах – двох Постановах Верховної Ради України і двох Законах України – Росія названа країною-агресором. Так само є низка міжнародних документів, де йдеться про анексію Криму та збройну агресію Росії проти України. А заяв чи до документів від УПЦ МП – немає.

Проте, крім заяв та документів, ставлення до війни визначається ще й по вчинених діях, що яскраво демонструють як УПЦ МП з початку агресії виступала на боці Російської Федерації:

-         закликала зраджувати Україну та переходити на бік Росії;

-         освячувала зброю РФ в анексованому Криму націлену на Україну;

-          співпрацювала зі збройними силами РФ;

-         освячувала пам’ятники окупантам;

-         благословляла ватажків терористів на Донбасі;

-         проклинала українську владу та зривала мобілізацію до армії;

-         відмовляється вшановувати загиблих в АТО/ООС.

Цей перелік можна дуже довго продовжувати. Всі ці дії яскраво свідчать про те, що УПЦ МП обрала свою сторону у війні між Україною та Росією не на користь українців. Мовчанка щодо офіційної позиції стосовно війни та пручання перейменуванню на «Російську православну церкву в Україні» свідчать про усвідомлення участі у війні та гібридність цієї участі.

Звичайно, що є і інша діяльність УПЦ МП. Вони організовують передачу гуманітарної допомоги мешканцям Донбасу, допомагають переселенцям тощо. В них є соціальна активність. Проте, ця соціальна активність не «перекриває» їхньої підтримки окупанта та агресора!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.