Реформа СБУ - це не лише закон

31 січня 2020, 17:23
Власник сторінки
военный инженер
0
25
Реформа СБУ - це не лише закон

Реформа СБУ не має обмежуватися новим законом, а носити комплексний характер.

Про це заявив Глава Служби безпеки України Іван Баканов в інтерв'ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

«Закон ‒ гарна база для реформування, але навіть якщо припустити, що він не буде прийнятий найближчим часом, ми все одно в межах своїх внутрішніх можливостей будемо реформувати СБУ. Насамперед - удосконалювати саму систему роботи Служби», ‒ заявив Іван Баканов.

Відповідаючи на питання про те, чи буде СБУ розслідувати економічні злочини, Іван Баканов відповів, що Служба візьме участь у розробці державної програми з протидії таким злочинам та, власне, їх упередження.

Розслідуванням у перспективі, очевидно, займатиметься Державне бюро фінансових розслідувань. «Служба ж зосередиться на контррозвідці, а вона може бути у будь-якій сфері. І коли говорять про те, що наша контррозвідувальна діяльність має бути чимось обмежена, то мене це дивує. Сьогодні багато нових видів загроз, які диктує сучасний світ. І вони стосуються не лише України, але і будь-якої іншої держави», - зазначив Голова СБУ.

Служба має також переорієнтуватися на захист об'єктів критичної інфраструктури, вважає її керівник. «Наше завдання - запобігати злочин у зародку, нейтралізуючи загрози. Сьогодні кращі європейські практики говорять про те, що організована злочинність, тероризм, корупція становлять загрозу національній безпеці, тому я не думаю, що ми не будемо взагалі торкатися цих питань. Але є два напрямки - протидія і боротьба. Ми хочемо сконцентрувати свої зусилля саме на протидії», ‒ додав Іван Баканов.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,реформа,Иван Баканов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.