На Буковині розпочалося будівництво першого циганського космодрому

08 квітня 2020, 23:20
Власник сторінки
0
312
На Буковині розпочалося будівництво першого циганського космодрому
початок будівництва

Наприкінці 2020 року в Чернівецькій області розпочнеться будівництво першого циганського космодрому «Болібнаск Тухпен» (прим. - переклад з циганської - «космічний вокзал»).

У конці 2020 року в Чернівецькій області розпочнеться будівництво першого циганського космодрому «Болібнаск Тухпен» (прим. - переклад з циганської - «космічний вокзал»). Комплекс буде розташуватися на територіях, колишньої закинутої радіолокаційної станції "Памір" .

Влітку 2019 ЗМІ з'явилися повідомлення, що єдиний майданчик для космічних пусків в Україні, який залишився на вершині гори Томнатик на кордоні з Румунією, буде ліквідована в кінці 2020 року, тоді ж був підписаний договір про довгострокову оренду комплексу з одним з циганських таборів Чернівецької області.

«Це місце багато значить для нашої нації, звідси 22 липня 1951 року в космос відправився перший циганський космонавт, доблесний пес на прізвисько Циган. Не без гордості повідомляю, що Циган був родом саме з нашого табору. Ми пам'ятаємо і шануємо своїх героїв, тому перший корабель, запущений в космос під прапором ромів, носитиме ім'я нашого першопрохідця - Циган-1 », - розповів барон буковинського клану Вальдемар Гудлі.

Першим проєктом циганської космічної програми стане запуск в космос першого міжвидового екіпажу. Команда складатиметься з людини, двох собак, кішки і ведмедя. Командиром експедиції призначений ідейний натхненник і лідер космічної програми Вальдемар Гудлі, а однією з собак-романавтов (саме так охрестили себе циганські підкорювачі космосу) стане правнук першого пса, которий вирушив в космос, легендарного Цигана.
Метою експедиції названі підвищення статусу циган (ромів) на міжнародній арені та популяризація циганського способу життя.
Пуск намічений на перший квартал 2021 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Буковина,Карпати,цыгане,космодром
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.