Як модератор душпастирства молоді полонізує українську молодь

25 травня 2020, 18:52
Власник сторінки
0
193

В м. Житомирі при парафії Божого Милосердя Римсько-католицької церкви служить польський священик Вальдемар Павелець, який опікується молоддю Києво-Житомирської дієцезії та розвиває скаутський рух

на теренах Житомирської області.

Зазначений священик РКЦ був переведений до обласного центру після гучних скандалів в смт Довбиш Баранівського району Житомирської області. Духовенство, парафіяни та соратники по скаутському руху звинуватили В.Павельця в потуранні аморальному способі життя (провідна скаутка смт.Довбиш мала сексуальні зв’язки з священиком Санктуарію Матері Божої Фатімської, настоятелем якого був отець Вальдемар, інший священик через «нерозділене» кохання наклав на себе руки, а ще один обзавівся сім’єю, не зважаючи на існуючий целібат). Але це ще, нажаль, не все. В вузькому колі парафіян смт.Довбиш обговорюються садистські та збочені дії В.Павельця стосовно окремих «юних» скаутів.     

Опинившись після цього всього в нашому місті отець Вальдемар вирішив, що вітчизняна молодь не достатньо шанує польську історію та традиції і вирішив виправити вказану «несправедливість». В.Павелець розпочав провадити роботу з молоддю та навязуати  польські ідеї, заперечувати героїчну боротьбу українського народу в ХХ ст. за свою незалежність, а національних героїв України називати катами польського народу.

Нажаль вказаний священик забув, що часи «Великої Польщі» минули ще в XVIII ст., а молодому поколінню українців, як ніколи необхідні Національні герої та Національна ідея, що може нас об’єднати, зробити сильнішими і повести вперед. Зрозуміло, що польському священику є ріднішою національна ідея Польщі, в якій борці за українську незалежність вважаються організаторами геноциду польського народу. Натомість, для вітчизняної молоді борці за українську свободу в ХХ ст., є прикладом для наслідування.

       


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.