СБУ викрила групу хакерів, які крали відповіді на екзаменаційні білети

10 листопада 2020, 12:50
Власник сторінки
военный инженер
0
19
СБУ викрила групу хакерів, які крали відповіді на екзаменаційні білети

У Вінниці хакери зламали е-систему університетів, щоб дістати відповіді на екзамени. Незаконно отриману інформацію реалізовували за грошову винагороду.

Кіберфахівці СБУ викрили хакерське угрупування, яке втручалось у роботу інформаційних ресурсів вищих навчальних закладів Вінниччини.

Зловмисники протиправно змінювали офіційну інформацію навчальних закладів та отримували доступ до файлів, які містять, зокрема, відповіді на екзаменаційні білети. Незаконно отриману інформацію реалізовували замовникам за грошову винагороду.

Для блокування роботи вишів під час складання іспитів, організатори також здійснювали DDoS-атаки на інформаційно-телекомунікаційні системи навчальних закладів.

У межах кримінального провадження правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, sim-карти операторів стільникового зв’язку із доказами протиправної діяльності, а також банківські платіжні картки, на які надходили гроші від оборудки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,киберпреступность,Вінниця,хакерская атака
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.