В Україні зареєстровано дві громади Православної Церкви України

11 червня 2021, 12:41
Власник сторінки
1
31623

9 червня Україна зареєструвала дві нові громади ПЦУ.

Одна з громад розташована в Деснянському районі м. Києва, інша - в селі Нова Любомирка, що на Рівненщині, повідомляють сайти КиевVласть та Рівненські новини.

Такі новини свідчать про те, що ми на вірному шляху до відновлення давньої історичної справедливості, оскільки «з Константинополя на нашу землю пролилося благословенне світло християнської віри». Також ця подія засвідчує, що в Україні існує високий рівень довіри населення до церкви. З кожним роком храм стає потужним інститутом, що об'єднує віруючих громадян, адже християнська громада в Україні завжди відігравала важливу роль у вирішенні найбільш складних проблем в країні.

Україна вступила на шлях стабільного державного будівництва, який базується на європейських цінностях. Церкви набули нового історичного сенсу і особливого значення. Створення єдиної Православної Церкви України та ухвалення Статуту єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України є великим кроком на шляху до єдності українського народу.

Це великий розвиток для Православної Церкви України, до того ж не варто забувати, що УПЦ МП належить до РПЦ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Церква,громада,ПЦУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.