УПЦ МП не місце в Україні!

30 липня 2021, 12:33
Власник сторінки
0
19729

Вони не мають права забороняти вірянам змінювати церкву, де вони хочуть віросповідатися.

Луцький міськрайонний суд відмовився задовольнити вимогу священника Московського Патріархату, який раніше був настоятелем храму в с.Шепель Луцького районного деканату. За повідомленням теперішнього очільника парафії протоієрея Віктора Ліпчика, суд розглядав позов щодо скасування нових реєстрації та статуту релігійної громади.
Душпастир і парафіяни задоволені цим рішенням, тож 18 липня, в неділю, після Божественної Літургії в церкві Успіння Пресвятої Богородиці відправили подячний молебень.
Два роки тому громада вирішила вийти з юрисдикції Московського Патріархату і возз’єднатися з Православною Церквою України. Але тодішній настоятель о. Микола Іллюк не підтримав цього почину і рішив задіяти міський суд.
Віряни влаштували збори, зібрали підписи та звернулися до Управління Волинської єпархії ПЦУ з проханням прийняти їх. Священник подав до суду позов щодо скасування нових реєстрації й статуту, визнання неправомірними рішення зборів та інших інстанцій, які видавали документи про реєстрацію і стосовно діяльності парафії під нашою юрисдикцією.
Також колишній настоятель подав ще один позов щодо церковного будинку, бажаючи забрати його собі. Ця судова справа ще триває.19 червня цього року громада провела збори-мітинг, аби захистити свої права та надати розголосу судовій тяганині заради суспільної підтримки і рівноправність громадян незалежно від їх ставлення до релігії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,церковь,УПЦ МП,ПЦУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.